Itt az autótolvajok réme: kínos kudarcra ítélve...

Pénzcentrum
2007. október 9. 10:05

Sajnos napjainkban gyakorta előfordul az a szomorú esemény, hogy valaki a munkahelyéről hazafelé igyekezve csak hűlt helyét találja autójának. Ilyenkor persze mindenki rohan a rendőrségre feljelentést tenni, de az ismeretlen tettes ellen indított eljárás sok esetben nem vezet eredményre, a meglopott autós számára pedig csak az egyre halványodó remény marad, hogy az autója még országhatárokon belül van, és esetleg kézre kerül a tolvajjal együtt.

Nincs ez másként a tengerentúlon sem, ahol azonban a legnagyobb autógyártó a tolvajok számára kellemetlen meglepetést jelentő szolgáltatással lépett piacra. A jelenleg is működő OnStar navigációs rendszer ugyanis a jövőben, legalábbis a tervek szerint, alkalmas lesz arra, hogy a megfelelő eszközökkel felszerelt járműveket megállítsa, ha a tulajdonos jelzi, hogy ellopták azt.

Az OnStar jelenleg olyan kommunikációs rendszerként működik, mellyel a bajbajutott autósok segítséget hívhatnak, illetve amely képes arra, hogy értesítse a hatóságokat és a mentőket abban az esetben, ha szenzorai ütközést érzékelnek. A szolgáltatásnak jelenleg 5 millió előfizetője van, 95 százalékuk jelezte, hogy a lopásgátlóra is igényt tart, még abban az esetben is, ha az kötelezően a csomag részévé válik.

A GM 2008-as modelljeinek többségéhez alapfelszerelésként adja az OnStar csatlakozást és annak első éves díját, a második évtől a szolgáltatás havi díjas megoldással 16,95 dollárba (3000 forintba), míg éves tarifával 199 dollárba, vagyis 35 500 forintba kerül majd. A GM már most, a lopásgátló tényleges bevezetése előtt is havi 700-800 lopott autó felkutatásában segédkezik az OnStar segítségével.

Az új szolgáltatás keretében a tulajdonosok viszontláthatják majd eltulajdonított autóikat, a rendszer ugyanis amennyiben az biztonságos leállítja azokat az autókat, melyeknél bejelentették a lopást. A tolvaj így csak a kormányt és a fékeket használhatja majd arra, hogy biztonságos helyre, legtöbb esetben az útpadkára kormányozza az autót.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A tervezett újdonságok közt van az, hogy a tolvajokat esetlegesen a rádión keresztül értesítik majd arról, hogy a gépkocsit megtalálták, a rendőrség pedig úton, még mielőtt leszabályoznák a motor teljesítményét.

A General Motors a későbbiekben szeretné tovább értékesíteni a technológiát, így előfordulhat, hogy néhány éven belül az összes autógyártó az OnStaron keresztül biztosít majd lopás elleni védelmet vevői számára. A GM emellett abban is bízik, hogy az új rendszer segítségével drasztikusan csökkenthető lesz azoknak a száma, akik rendőrségi üldözés közben sérülnek vagy halnak meg.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35