13 °C Budapest

Miből lesz az Év Autója? Itt a döntősök listája

Pénzcentrum
2007. október 8. 10:05

Néhány hónnappal ezelőtt az európai Év Autója bizottság a Ford egyterűjét, az S-Maxot találta a 2007-es év legjobb modelljének. Az 58 tagú bizottságban európai újságírók ülnek, akik a modellek újdonságerejét, környezetvédelmi, biztonsági és a gazdasági megfelelőségét vizsgálva döntöttek az S-Max mellett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Idén november 19-én ülésezik a bizottság, mely a 7 különböző kategóriában első helyet szerzett modellek közül választja majd ki azt, melyet érdemesnek tart az Év Autója díjra. A modellek mindegyike valamilyen felfrissítésen vagy megújításon ment keresztül az elmúlt 12 hónapban.


A legjobbak között szerepel miniautó kategóriában a Fiat 500, a kisautók közül a Mazda 2, kisközép kategóriában Peugeot 207, középkategóriában a Kia Cee'd, felsőközép kategóriában a Ford Mondeo, felsőkategóriában a Mercedes C-osztály, a terepjárók közül pedig a Nissan Qashqai.


Az előzetes várakozások szerint a csata az újjávarázsolt Ford Mondeo és a Mazda 2-es között dőlhet el majd november közepén. Így elképzelhető, hogy 2006 után ismét egy Ford modell lesz az "Év Autója". A díjat 2006-ban a Renault Clio, 2005-ben a Toyota Prius, 2004-ben a Fiat Panda, 2003-ban pedig a Renault Megane nyerte el.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?