Hajtűkanyar: a Ferrari és a Lamborghini is végzetes lépésre készül!

Pénzcentrum
2007. október 4. 10:05

Egy nemrégiben elkészült brit tanulmány szerint az üzemanyagnyelő luxus sportkocsik korának vége, s bár a tehetősek továbbra is tíz-, sok esetben 100 milliókat költenek saját személygépkocsikra, sok esetben egyedi tervezésű autókra, a sportkocsik gyártói csakis akkor maradhatnak versenyképesek, ha képesek lesznek megfelelni az egyre környezettudatosabb vásárlói körnek.

A Ferrari, a Lamborghini és a Mercedes mérnökei is egyetértenek abban, hogy a szén-monoxid csökkentése csak a fogyasztás javításán keresztül érhető el, ehhez viszont mindenképpen szükség van a sportkocsik könnyítésére.

A Ferrari tervező mérnöke az elektromos fékekben és a karosszéria szűkítésében látja a szén-monoxid emisszió csökkentésének zálogát, ezek a megoldások ugyanis a jelenlegi csúcsmodellt adó, Enzonál 15 százalékkal könnyebb autót eredményeznek.

A Lamborghini mérnökei nem elégedtek meg a Ferrari által alkalmazott megoldással, sőt úgy vélekedtek, hogy mindenképpen szükség van egy duális rendszer kifejlesztésére, akár azon az áron is, hogy ehhez két különböző motorra lesz szükség. Ennek segítségével egy egyszerű kapcsoló használatával növelhetné a vezető az autó teljesítményét.

A Mercedes a karbon-szálas autókban látja a sikeres jövő zálogát, amely egyrészt akár 20 százalékos súlymegtakarítást adhat, másrészről azonban eleget tud tenni az utas-biztonsággal kapcsolatos, növekvő követelményeknek.

Vannak azonban, akik még ennél is tovább mentek és nagyteljesítményű villanymotorok alkalmazásával próbálnak teljesen zöld megoldást teremteni a sportkocsikat kedvelők számára is. Így az amerikai Lotus, a Tesla Motors-zal együttműködve, egy új modell fejlesztésén dolgozik. A tervek szerint az új modell négy másodperc alatt gyorsul majd 100 kilométer per órás sebességre, végsebessége pedig 210 kilométer/óra körül alakul.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A közeljövőben a piacon várhatóan több elektromos sportkocsi is megjelenik majd, a környezettudatos vásárlóknak azonban még mélyebben a zsebükbe kell majd nyúlniuk, a villanymotorral üzemelő luxusautók ugyanis várhatóan közel 7,5 millió forinttal kerülnek majd többe mint a jelenleg is piacon lévő, benzines társaik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16