13 °C Budapest

Hajtűkanyar: a Ferrari és a Lamborghini is végzetes lépésre készül!

Pénzcentrum
2007. október 4. 10:05

Egy nemrégiben elkészült brit tanulmány szerint az üzemanyagnyelő luxus sportkocsik korának vége, s bár a tehetősek továbbra is tíz-, sok esetben 100 milliókat költenek saját személygépkocsikra, sok esetben egyedi tervezésű autókra, a sportkocsik gyártói csakis akkor maradhatnak versenyképesek, ha képesek lesznek megfelelni az egyre környezettudatosabb vásárlói körnek.

A Ferrari, a Lamborghini és a Mercedes mérnökei is egyetértenek abban, hogy a szén-monoxid csökkentése csak a fogyasztás javításán keresztül érhető el, ehhez viszont mindenképpen szükség van a sportkocsik könnyítésére.

A Ferrari tervező mérnöke az elektromos fékekben és a karosszéria szűkítésében látja a szén-monoxid emisszió csökkentésének zálogát, ezek a megoldások ugyanis a jelenlegi csúcsmodellt adó, Enzonál 15 százalékkal könnyebb autót eredményeznek.

A Lamborghini mérnökei nem elégedtek meg a Ferrari által alkalmazott megoldással, sőt úgy vélekedtek, hogy mindenképpen szükség van egy duális rendszer kifejlesztésére, akár azon az áron is, hogy ehhez két különböző motorra lesz szükség. Ennek segítségével egy egyszerű kapcsoló használatával növelhetné a vezető az autó teljesítményét.

A Mercedes a karbon-szálas autókban látja a sikeres jövő zálogát, amely egyrészt akár 20 százalékos súlymegtakarítást adhat, másrészről azonban eleget tud tenni az utas-biztonsággal kapcsolatos, növekvő követelményeknek.

Vannak azonban, akik még ennél is tovább mentek és nagyteljesítményű villanymotorok alkalmazásával próbálnak teljesen zöld megoldást teremteni a sportkocsikat kedvelők számára is. Így az amerikai Lotus, a Tesla Motors-zal együttműködve, egy új modell fejlesztésén dolgozik. A tervek szerint az új modell négy másodperc alatt gyorsul majd 100 kilométer per órás sebességre, végsebessége pedig 210 kilométer/óra körül alakul.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A közeljövőben a piacon várhatóan több elektromos sportkocsi is megjelenik majd, a környezettudatos vásárlóknak azonban még mélyebben a zsebükbe kell majd nyúlniuk, a villanymotorral üzemelő luxusautók ugyanis várhatóan közel 7,5 millió forinttal kerülnek majd többe mint a jelenleg is piacon lévő, benzines társaik.

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem