Csődöt jelentett a Hírautó is, a rendőrséget nem érdekli az ügy

Pénzcentrum
2007. július 26. 14:47

Az Il Ferro bedőlése után a második legnagyobb autóreklámos cég is elismerte, hogy fizetésképtelen. Néhány napja még azt ígérték a velük szerződött 1200 autósnak, hogy szeptemberben fizetnek, most azt, hogy majd a felszámolóval lehet rendezni a követeléseket. Az autósok február óta vártak a pénzükre, ráadásul a rendőrségen is hiába tettek feljelentést - írja az INDEX.hu.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A konkurens cégek körüli kialakult botrányok következtében cégünkkel szemben megszűnt a reklámozók bizalma. Mivel hathatós segítséget az elmúlt hónapokban nem sikerült szerezünk, emiatt a Hírautó Kft. fizetésképtelenné vált. A kialakult helyzetre való tekintettel a cég felszámolására kerül sor" - ez a rövid közlemény jelent meg az autóreklámos cég honlapján, ezzel az Il Ferro után a második legnagyobb ilyen profilú vállalkozás is bedőlt.

A kialakult helyzet aligha meglepő. Bár az év elején még rentábilis működésről beszélt az autóreklámmal foglalkozó Hírautó ügyvezetője, a cég - nem sokkal azután, hogy cáfolta, bármi köze is lenne az Il Ferróhoz - felfüggesztette a kifizetéseket. Akkor, és még néhány nappal ezelőtt is azt ígérték, hogy az augusztusra járó pénzeket szeptember elején ki fogják fizetni; igaz, új ügyfelekkel már nem szerződtek.

A honlapon információs vonalként két mobilszámot adtak meg, a társaság korábban meglévő vonalas számai már nem kapcsolhatók. Az egyik mobilon hosszas próbálkozás után sikerült beszélnünk egy ügyintézővel.

Mivel a cég a szerződések májusi felfüggesztése előtt már márciusban és áprilisban sem fizetett - sőt, tudomásunk szerint sok autós már a februári pénzét sem kapta meg -, arról érdeklődtünk, hogy mi történik ezekkel a pénzekkel. Azt a választ kaptuk, hogy a céget felszámolják, és az autósokat majd a felszámoló keresi meg, "vele lehet rendezni a követeléseket". Azt azonban nem tudták megmondani, ki ez a felszámoló.

Sikerült beszélnünk egy hírautós ügyféllel, akik két napja még benn járt a cég akkor még működő érdi központjában, mint mondja, kíváncsiságból. "Akkor még azt mondták, hogy minden rendben van, szeptemberben megkapjuk a pénzünket. De ennek ellenére nem lep meg a dolog, hogy bedőltek, akinek van esze, már a szerződés felfüggesztésekor tudhatta, hogy csak az időt húzzák, hogy kilophassák az összes pénzt" - mondta kérdésünkre. Az egyetlen vigasza, hogy mivel tavaly ősszel szerződött, ő legalább nem bukott az üzleten.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az általunk elért ügyfél véleményét a rendőrség valószínűleg nem osztja. Erre utal legalábbis, hogy - mint azt korábban megírtuk - a Hírautó egyik ügyfele hiába jelentette fel június elején a neki március óta nem fizető céget. A rendőrség szerint "az, hogy nem fizet a Hírautó, még nem alapozza meg a csalás gyanúját" - idézte a lapunkat akkor megkereső olvasó azt, milyen indoklással tagadták meg a nyomozás elindítását.

Az Index kérdésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon akkor azt közölték: valóban azért nem indítottak nyomozást, mert az, hogy egy cég nem teljesíti a szerződésben foglaltakat, még nem bűncselekmény. A szerződésszegés miatt kárt szenvedett fél polgári pert indíthat a szerződést megszegő fél ellen, mondták a rendőrségen, hozzátéve: az általuk kiadott határozat ellen a Pest Megyei Főügyészséghez fordulhat a feljelentő.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?