2 °C Budapest

Csődöt jelentett a Hírautó is, a rendőrséget nem érdekli az ügy

Pénzcentrum
2007. július 26. 14:47

Az Il Ferro bedőlése után a második legnagyobb autóreklámos cég is elismerte, hogy fizetésképtelen. Néhány napja még azt ígérték a velük szerződött 1200 autósnak, hogy szeptemberben fizetnek, most azt, hogy majd a felszámolóval lehet rendezni a követeléseket. Az autósok február óta vártak a pénzükre, ráadásul a rendőrségen is hiába tettek feljelentést - írja az INDEX.hu.

"A konkurens cégek körüli kialakult botrányok következtében cégünkkel szemben megszűnt a reklámozók bizalma. Mivel hathatós segítséget az elmúlt hónapokban nem sikerült szerezünk, emiatt a Hírautó Kft. fizetésképtelenné vált. A kialakult helyzetre való tekintettel a cég felszámolására kerül sor" - ez a rövid közlemény jelent meg az autóreklámos cég honlapján, ezzel az Il Ferro után a második legnagyobb ilyen profilú vállalkozás is bedőlt.

A kialakult helyzet aligha meglepő. Bár az év elején még rentábilis működésről beszélt az autóreklámmal foglalkozó Hírautó ügyvezetője, a cég - nem sokkal azután, hogy cáfolta, bármi köze is lenne az Il Ferróhoz - felfüggesztette a kifizetéseket. Akkor, és még néhány nappal ezelőtt is azt ígérték, hogy az augusztusra járó pénzeket szeptember elején ki fogják fizetni; igaz, új ügyfelekkel már nem szerződtek.

A honlapon információs vonalként két mobilszámot adtak meg, a társaság korábban meglévő vonalas számai már nem kapcsolhatók. Az egyik mobilon hosszas próbálkozás után sikerült beszélnünk egy ügyintézővel.

Mivel a cég a szerződések májusi felfüggesztése előtt már márciusban és áprilisban sem fizetett - sőt, tudomásunk szerint sok autós már a februári pénzét sem kapta meg -, arról érdeklődtünk, hogy mi történik ezekkel a pénzekkel. Azt a választ kaptuk, hogy a céget felszámolják, és az autósokat majd a felszámoló keresi meg, "vele lehet rendezni a követeléseket". Azt azonban nem tudták megmondani, ki ez a felszámoló.

Sikerült beszélnünk egy hírautós ügyféllel, akik két napja még benn járt a cég akkor még működő érdi központjában, mint mondja, kíváncsiságból. "Akkor még azt mondták, hogy minden rendben van, szeptemberben megkapjuk a pénzünket. De ennek ellenére nem lep meg a dolog, hogy bedőltek, akinek van esze, már a szerződés felfüggesztésekor tudhatta, hogy csak az időt húzzák, hogy kilophassák az összes pénzt" - mondta kérdésünkre. Az egyetlen vigasza, hogy mivel tavaly ősszel szerződött, ő legalább nem bukott az üzleten.

Az általunk elért ügyfél véleményét a rendőrség valószínűleg nem osztja. Erre utal legalábbis, hogy - mint azt korábban megírtuk - a Hírautó egyik ügyfele hiába jelentette fel június elején a neki március óta nem fizető céget. A rendőrség szerint "az, hogy nem fizet a Hírautó, még nem alapozza meg a csalás gyanúját" - idézte a lapunkat akkor megkereső olvasó azt, milyen indoklással tagadták meg a nyomozás elindítását.

Az Index kérdésére a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon akkor azt közölték: valóban azért nem indítottak nyomozást, mert az, hogy egy cég nem teljesíti a szerződésben foglaltakat, még nem bűncselekmény. A szerződésszegés miatt kárt szenvedett fél polgári pert indíthat a szerződést megszegő fél ellen, mondták a rendőrségen, hozzátéve: az általuk kiadott határozat ellen a Pest Megyei Főügyészséghez fordulhat a feljelentő.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17