15 °C Budapest

Il Ferro bukta Romániában is

Pénzcentrum
2007. július 26. 13:40

A magyar Il Ferro sorsára jutott a korábban ugyanezt a nevet viselő romániai cég is. Bár a magyar autóreklámos vállalkozástól nevet és székhelyet is váltva elhatárolódtak annak csődje idején, végül ugyancsak felfüggesztették a szerződéseket, majd fizetésképtelenné váltak - írja az Index.

Az Il Ferro név megvásárlása nyomán létrejött romániai autóreklámos cég, amely a magyarországi botrány után MobilSpotra keresztelkedett át, szintén fizetésképtelenné vált - adta hírül csütörtöki számában az Új Magyar Szó (ÚMSZ) című napilap. A cég áprilisban, amikor a magyar autóreklámos vállalkozás bejelentette, hogy fizetési nehézségei miatt három hónapra felfüggeszti a szerződéseket, elhatárolódott attól.

A román Il Ferro később megváltoztatta a nevét, majd eredeti székhelyéről, Nagyváradról Csíkszeredára költöztette át a központi irodáját. A társaság azt is hangsúlyozta, hogy a magyar céggel semmilyen kapcsolatban nincsenek, csak marketingcélokból vették át annak nevét és honlapjának dizájnelemeit, amit később lecseréltek.

A váltás azonban nem volt sikeres. A nagyváradi irodában zárt ajtók fogadják az ügyfeleket, akik azonban Csíkszerdában sem járnak több sikerrel, hiszen az ÚMSZ információi szerint a székelyföldi városban megadott cím csak papíron létezik.

Az újság szerint a cég telefonjai sem működnek már. Így nincs akihez fordulniuk azoknak az ügyfeleknek, akik a napokban értesítést kaptak arról, hogy MobilSpot júliustól három hónapra felfüggesztette a szerződés végrehajtását, vagyis a kifizetéseket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 8,54 százalékos THM-el, és havi 127 668 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 9,12% a THM; a Raiffeisen Banknál 9,37%; az MKB Banknál 9,39%,  a Takarékbanknál pedig 9,53%; míg az Erste Banknál 10,06%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni az OTP Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sasvári Gábor, a Romániában működő cég egyik magyarországi tulajdonosa korábban a Krónika című erdélyi napilapnak úgy nyilatkozott, hogy a Romániában bejegyzett vállalkozás nevének megváltoztatását azért kezdeményezték, mert nem akarják, hogy magyarországi társuk kudarca az ő tevékenységükre is kihatással legyen.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04