7 °C Budapest

Itt az adómentes üzemanyag! Csak épp kapni nem lehet...

Pénzcentrum
2007. január 4. 10:30

Január elsejével új szabványként jelent meg Magyarországon a jövedékiadó-mentes E85-ös üzemanyag, mely várhatóan január végétől, február elejétől lesz ténylegesen kapható. Az üzemanyag elérhetőségére alapozva ez évtől a Saab-nál és a Fordnál is lehet E85-öst használó autót rendelni - írja a Világgazdaság.

Július 1-jétől adómentes lesz a 85%-nál kisebb etanoltartalmú hazai benzinek etanoltartalma is, 2008. január 1-jétől pedig a növényi alapú gázolaj után is megadják az adómentességet.

A bioüzemanyagok kis forgalma miatt az adóbevétel-csökkenés még évekig nem éri el a költségvetés ingerküszöbét, az E85-öst használó autók tulajdonosai pedig a 20-25%-kal magasabb fogyasztás miatt a jövedéki adón megtakarított pénzt áfa formájában elvesztik.

A magyar piacra szánt E85-ös a piacvezető Hungrana szabadegyházi szeszüzemében készül majd. Egy-egy E85-ös kút kialakítása 3-5 millió forintba kerül.

Autótulajdonosként érdemes tudni, hogy műszakilag nemigen kivitelezhető, anyagilag pedig egyszerűen nem éri meg a hagyományos autókat E85-ös üzeműre átszerelni.

NEKED AJÁNLJUK
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?