12 °C Budapest

Itt az adómentes üzemanyag! Csak épp kapni nem lehet...

Pénzcentrum
2007. január 4. 10:30

Január elsejével új szabványként jelent meg Magyarországon a jövedékiadó-mentes E85-ös üzemanyag, mely várhatóan január végétől, február elejétől lesz ténylegesen kapható. Az üzemanyag elérhetőségére alapozva ez évtől a Saab-nál és a Fordnál is lehet E85-öst használó autót rendelni - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Július 1-jétől adómentes lesz a 85%-nál kisebb etanoltartalmú hazai benzinek etanoltartalma is, 2008. január 1-jétől pedig a növényi alapú gázolaj után is megadják az adómentességet.

A bioüzemanyagok kis forgalma miatt az adóbevétel-csökkenés még évekig nem éri el a költségvetés ingerküszöbét, az E85-öst használó autók tulajdonosai pedig a 20-25%-kal magasabb fogyasztás miatt a jövedéki adón megtakarított pénzt áfa formájában elvesztik.

A magyar piacra szánt E85-ös a piacvezető Hungrana szabadegyházi szeszüzemében készül majd. Egy-egy E85-ös kút kialakítása 3-5 millió forintba kerül.

Autótulajdonosként érdemes tudni, hogy műszakilag nemigen kivitelezhető, anyagilag pedig egyszerűen nem éri meg a hagyományos autókat E85-ös üzeműre átszerelni.

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?