10 °C Budapest

Címke: hungrana (8 cikk)

MTI | 2011. július 4. 11:13

Mégsem nő annyival a bioetanol adója

Az egyes gazdasági tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslathoz, a zárószavazás előtt olyan módosító indítványt nyújtott be a fideszes L.Simon László, amellyel jelentősen csökkentené a bioetanol jövedéki adóját a javaslatban szereplőhöz képest.

Pénzcentrum | 2010. november 3. 04:40

Ennyit spórolhatsz az alkoholos autóval!

Az E85-ös (85 százalékban bioetanol, 15 százalékban benzin) üzemanyag fogyasztása több mint megtízszereződött 2010-ben az előző évhez képest. Sok vezető fele-fele arányban tankol bioetanolt és benzint, de növekszik az átalakító elektronikus szerkezettel utazók száma is. Az új típusú flexifuel (gyárilag etanolos) autók értékesítésében viszont még nem következett be számottevő növekedés.

Pénzcentrum | 2008. május 5. 08:45

Bioüzemanyagok: jövőre akár 100 kúton is tankolhatunk!

Napjainkban a bioüzemanyagok megítélése már nem olyan pozitív, mint akár csak egy évvel ezelőtt volt, valamint az utóbbi időben tapasztalt alapanyagár növekedés sem lendített az ágazaton. A mezőgazdasági termények energetikai célú felhasználása csak addig reális, amíg feleslegről van szó, mondta Lengyel Attila, a Hungrana Kft. ügyvezető igazgatója a Világgazdaságnak.

Pénzcentrum | 2007. augusztus 13. 09:18

Zöldül a Tesco? - Bioetanolt árulhatnak...

85%-nyi bioetanolt tartalmazó üzemanyag forgalmazásáról folytat tárgyalásokat a Tesco, így a jövőben a jelenlegi mindössze három benzinkút helyett a Tesco csaknem ötven kútjánál is lehet majd kapni a környezetkímélő naftát - írja a Napi Gazdaság cikke, mely az információt megerősítettként tálalja, azonban az nem szerepel benne, hogy várhatóan mikortól indul a forgalmazás.

Pénzcentrum | 2007. július 24. 09:13

Dübörög a bioetanol-ipar hazánkban

Egy-két éven belül Magyarország akkora bioetanol-gyártó kapacitással rendelkezik majd, hogy a termelők biztosan nem tudják majd itthon értékesíteni portékájukat, így fel kell készülniük az exportra - nyilatkozta Folláth György, a Magyar Alkohol Szövetség elnöke a Világgazdaságnak. A magyarországi üzemek gyártókapacitása már most nagyobb, mint amekkora mennyiséget a MOL átvenni képes és egyik cég sem rendelkezik hosszú távú beszállítói szerződéssel.

Pénzcentrum | 2007. január 4. 10:30

Itt az adómentes üzemanyag! Csak épp kapni nem lehet...

Január elsejével új szabványként jelent meg Magyarországon a jövedékiadó-mentes E85-ös üzemanyag, mely várhatóan január végétől, február elejétől lesz ténylegesen kapható. Az üzemanyag elérhetőségére alapozva ez évtől a Saab-nál és a Fordnál is lehet E85-öst használó autót rendelni.

Pénzcentrum | 2006. augusztus 8. 08:00

Nagyhatalom leszünk!- Már megint?!

"Magyarország bionagyhatalom lehet" - ez a mondat hangzott el nem is olyan régen egy szakértő szájából. Én személy szerint egy kicsit félve kezelem az ilyesfajta kijelentéseket, ugyanis az elmúlt években, évtizedekben már annyi fajta nagyhatalommá akartunk válni. Akartunk mi már lenni a vas-és acél országa, gyógyfürdők hazája, a turizmus fellegvára, Európa éléskamrája, most pedig itt van ez. Nézzük meg egy kicsit közelebbről, hogy milyen lehetőségeink is vannak!