Dugó helyett parkolj inkább - de mennyiért?

Pénzcentrum
2006. december 14. 13:00

Nem lehet nem észrevenni, hogy az elmúlt évek során egyre több autó robog Budapest útjain - már amikor nem a dugóban pöfékel, és rosszabb esetben dudál. De hova fér el ez a sok autó? Ha már a közterület nem elég, és nem is nyújt elég biztonságot, itt vannak a parkolóházak.

Ferihegy

Aki repülővel utazik valahova, mindenképp ki kell jutnia Ferihegyre, teheti ezt taxival, minibusszal vagy BKV-val. Sokan azonban saját autójuk kényelmét és megszokott dörmögését választják. Éppen ezért a két terminálon összesen 4 parkoló közül is választhatnak a repülőgépekre várók.

Az 1-es terminál 200 férőhelyes parkolóját, amint azt a neve is mutatja valóban rövid időre éri meg igénybe venni, hosszú távon (több mint 6 vagy 15 napos parkolás esetén) megéri a 2-es terminál gyors- vagy őrzött parkolóját használni. Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha az 1-es terminálról indul a minket szállító égi madár, ugyanis a két terminál között díjmentesen minibusz szállítja az utasokat.

P+R

A fővárosi közlekedési "traumák" enyhítésére több megoldási alternatívát is kidolgoztak már, így például a dugódíjat (ennek bevezetésével rémisztgetik a budapesti autósokat is), amely több nagyvárosban sikeresnek bizonyult. Másik lehetőség a tömegközlekedésre való buzdítás, ennek támogatására hoztak létre úgynevezett P+R parkolókat, a rövidítés a Park and Ride szavakat takarja, filozófiájának egyetlen mondatban történő összegzése szerint: "Parkolj és utazz tovább".

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) több helyen is (Kőbánya-Kispest, Újpest-Városkapu, Hűvösvölgy, Margitsziget) őrzött P+R parkolókkal igyekszik rábírni az autósokat, hogy járgányukat cseréljék metróra. Akinek beválik a tömegközlekedés és az autózás kombinációja, az bérletet is válthat (persze nem csupán BKV-ra, hanem a parkolóba is).

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)Parkolóházak

Fővárosunkban egyre több parkolóház létesül, bevásárló-és szórakozatóközpontok, hotelek, szállodák, konferenciaközpontok vagy csupán forgalmas csomópontok környékén. Az óradíjak és bérleti díjak között jelentős eltérés tapasztalható, nem mindegy hogy a város melyik pontján vesszük igénybe az autónknak biztonságot (nekünk ha sokáig tartózkodunk a parkoló-térben, szénmonoxidmérgezést) nyújtó parkolóházat.


Természetesen itt is van lehetőség bérlet váltására (amely hasznos opció például a bevásárlóközpont alkalmazottainak), ezek tekintetében is megtalálható az eltérés a parkolóházak földrajzi elhelyezkedésének tekintetében.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 2. péntek
Kármen, Anita
22. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?