29 °C Budapest

Dugó helyett parkolj inkább - de mennyiért?

Pénzcentrum
2006. december 14. 13:00

Nem lehet nem észrevenni, hogy az elmúlt évek során egyre több autó robog Budapest útjain - már amikor nem a dugóban pöfékel, és rosszabb esetben dudál. De hova fér el ez a sok autó? Ha már a közterület nem elég, és nem is nyújt elég biztonságot, itt vannak a parkolóházak.

Ferihegy

Aki repülővel utazik valahova, mindenképp ki kell jutnia Ferihegyre, teheti ezt taxival, minibusszal vagy BKV-val. Sokan azonban saját autójuk kényelmét és megszokott dörmögését választják. Éppen ezért a két terminálon összesen 4 parkoló közül is választhatnak a repülőgépekre várók.

Az 1-es terminál 200 férőhelyes parkolóját, amint azt a neve is mutatja valóban rövid időre éri meg igénybe venni, hosszú távon (több mint 6 vagy 15 napos parkolás esetén) megéri a 2-es terminál gyors- vagy őrzött parkolóját használni. Nem kell kétségbe esni akkor sem, ha az 1-es terminálról indul a minket szállító égi madár, ugyanis a két terminál között díjmentesen minibusz szállítja az utasokat.

P+R

A fővárosi közlekedési "traumák" enyhítésére több megoldási alternatívát is kidolgoztak már, így például a dugódíjat (ennek bevezetésével rémisztgetik a budapesti autósokat is), amely több nagyvárosban sikeresnek bizonyult. Másik lehetőség a tömegközlekedésre való buzdítás, ennek támogatására hoztak létre úgynevezett P+R parkolókat, a rövidítés a Park and Ride szavakat takarja, filozófiájának egyetlen mondatban történő összegzése szerint: "Parkolj és utazz tovább".

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) több helyen is (Kőbánya-Kispest, Újpest-Városkapu, Hűvösvölgy, Margitsziget) őrzött P+R parkolókkal igyekszik rábírni az autósokat, hogy járgányukat cseréljék metróra. Akinek beválik a tömegközlekedés és az autózás kombinációja, az bérletet is válthat (persze nem csupán BKV-ra, hanem a parkolóba is).

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)



Parkolóházak

Fővárosunkban egyre több parkolóház létesül, bevásárló-és szórakozatóközpontok, hotelek, szállodák, konferenciaközpontok vagy csupán forgalmas csomópontok környékén. Az óradíjak és bérleti díjak között jelentős eltérés tapasztalható, nem mindegy hogy a város melyik pontján vesszük igénybe az autónknak biztonságot (nekünk ha sokáig tartózkodunk a parkoló-térben, szénmonoxidmérgezést) nyújtó parkolóházat.


Természetesen itt is van lehetőség bérlet váltására (amely hasznos opció például a bevásárlóközpont alkalmazottainak), ezek tekintetében is megtalálható az eltérés a parkolóházak földrajzi elhelyezkedésének tekintetében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem