5 °C Budapest

Izzadhat a Centrum parkolócég ügyvédje!

Pénzcentrum
2006. július 26. 10:00

Több ezer autós kapott a napokban fizetési felszólítást Tóth B. Gábor ügyvédtől, évekkel ezelőtti parkoláshoz kapcsolódó pótdjak behajtása miatt. A Centrum az ügyvédi fenyegetéssel nemcsak a pótdíjat, hanem késedelmi kamatot, 350 Ft lekérdezési díjat és 5,000 Ft közelebbről nem meghatározott költséget is követel, a levéllel azonban akad némi probléma... - derül ki a Népszabadság összeállításából.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A levélben csak a Centrum ügyfélszolgálatának telefonszámai szerepelnek, ott azonban nem nyújtanak felvilágosítást az ügyvédről és annak elérhetőségéről sem, azt azonban elárulják, az ötezer forint az ügyvédi költséget takarja.

A hivatalos indoklás szerint azért csak egy postafiókszámot adtak meg a felszólításokban, mert a várhatóan érkező több ezer hívást az ügyvédi iroda titkárnője aligha tudná kezelni. A jövőbeli felszólító levelekbe azonban valószínűleg belekerül az ügyvédi iroda telefonszáma is.

Az ügyvédi kamara etikai szabályzata szerint egyébként az ügyvédnek nemcsak a postafiókját, hanem más elérhetőségét (pl. az iroda címét) is fel kell tüntetnie a tőle érkezett levelekben. Amennyiben valaki emiatt panasszal fordul a kamarához, az eljárást indít az ügyvéd ellen...

Tóth B. Gábor a lapnak elmondta, az ötéves elévülési idő miatt nem kifogásolható, ha nem rögtön a bliccelést követően küldi ki a cég a felszólítást, hiszen az ügyfeleket nem éri hátrány: csak a törvényben rögzített késedelmi kamat kerül felszámításra...

Más szakértők szerint viszont a cég késlekedése megfosztja az ügyfeleket a védekezés lehetőségétől, hiszen kevesen őrizgetik évekig a parkolójegyeket és nem is igazán emlékeznek arra, hol parkoltak sok évvel ezelőtt.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 30. kedd
András, Andor
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?