-8 °C Budapest

Izzadhat a Centrum parkolócég ügyvédje!

Pénzcentrum
2006. július 26. 10:00

Több ezer autós kapott a napokban fizetési felszólítást Tóth B. Gábor ügyvédtől, évekkel ezelőtti parkoláshoz kapcsolódó pótdjak behajtása miatt. A Centrum az ügyvédi fenyegetéssel nemcsak a pótdíjat, hanem késedelmi kamatot, 350 Ft lekérdezési díjat és 5,000 Ft közelebbről nem meghatározott költséget is követel, a levéllel azonban akad némi probléma... - derül ki a Népszabadság összeállításából.


A levélben csak a Centrum ügyfélszolgálatának telefonszámai szerepelnek, ott azonban nem nyújtanak felvilágosítást az ügyvédről és annak elérhetőségéről sem, azt azonban elárulják, az ötezer forint az ügyvédi költséget takarja.

A hivatalos indoklás szerint azért csak egy postafiókszámot adtak meg a felszólításokban, mert a várhatóan érkező több ezer hívást az ügyvédi iroda titkárnője aligha tudná kezelni. A jövőbeli felszólító levelekbe azonban valószínűleg belekerül az ügyvédi iroda telefonszáma is.

Az ügyvédi kamara etikai szabályzata szerint egyébként az ügyvédnek nemcsak a postafiókját, hanem más elérhetőségét (pl. az iroda címét) is fel kell tüntetnie a tőle érkezett levelekben. Amennyiben valaki emiatt panasszal fordul a kamarához, az eljárást indít az ügyvéd ellen...

Tóth B. Gábor a lapnak elmondta, az ötéves elévülési idő miatt nem kifogásolható, ha nem rögtön a bliccelést követően küldi ki a cég a felszólítást, hiszen az ügyfeleket nem éri hátrány: csak a törvényben rögzített késedelmi kamat kerül felszámításra...

Más szakértők szerint viszont a cég késlekedése megfosztja az ügyfeleket a védekezés lehetőségétől, hiszen kevesen őrizgetik évekig a parkolójegyeket és nem is igazán emlékeznek arra, hol parkoltak sok évvel ezelőtt.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 7. kedd
Tódor, Rómeó
6. hét
Február 7.
A házasság hete
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?