26 °C Budapest

Mobil parkolás

Pénzcentrum
2006. július 3. 07:10

Már mobiltelefon segítségével is lehet fizetni a parkolásért Budapesten és az ország 16 városában. Ehhez mindössze egy négyjegyű kódot kell elküldeni SMS-ben, a parkolóőrök WAP-on ellenőrzik a jogosultságot.

Már mobiltelefon segítségével is lehet fizetni a parkolásért Budapesten és az ország 16 városában. Ehhez mindössze egy négyjegyű kódot kell elküldeni SMS-ben, a parkolóőrök WAP-on ellenőrzik a jogosultságot.

A főváros kerületei közül csak az ötödikben nem lehet élni a mobiltelefonos parkolás lehetőségével, de néhány héten belül ez a kerület is csatlakozik a rendszerhez.

A rendszer előnye, hogy a parkolás elindítása és leállítása mobiltelefonon keresztül történik, a díj fizetése perc alapú, és a T-mobile-os előfizetők parkolási egyenlegüket SMS-ben is feltölthetik. A társaság a többi mobilszolgáltatóval is tárgyal ennek lehetőségéről.

A rendszer úgy működik, hogy minden parkolási zónához tartozik egy telefonszám, ennek utolsó négy számjegye a terület kódja, amit SMS-ben kell elküldeni egy számra. A parkolási díj fizetése a rendszer visszaigazoló üzenetével indul, lehetőség van határozott idejű parkolást is indítani, de bármikor SMS-sel is leállítható a díjfizetés ideje. A felhasználható egyenleg feltölthető átutalással, csekken, készpénzben vagy a parkolótársaságok ügyfélszolgálatain is.
WAP-on ellenőrzik a fizetést

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 23 029 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 23 274 forintos törlesztőt (THM 14,56%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A társaság a parkolóőröket WAP-alapú ellenőrzési rendszerrel látta el, a rendszer beindításának fejlesztési költsége 100 millió forintos nagyságrendű. A társaság felhasználóinak száma jelenleg 10 ezer körüli,

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?