4 °C Budapest

Ne fizess parkolási bírságot! - Trükköznek a cégek...

Pénzcentrum
2006. július 24. 15:00

A parkolótársaságok körében nem ritka gyakorlat, hogy a fizetési felszólítást az állítólagos esetet követően csaknem 5 évvel, azaz éppen az elévülési határidőn belül küldik ki, ebben az esetben azonban könnyen megúszhatjuk a fizetést!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.


A felszólító levélben benne foglaltatik, hogy amennyiben 10 napon belül nem teljesíti az autós a követeléseket, akkor a cég polgári peres eljárást kezdeményez ellene. Ezt azonban könnyen elveszítheti, hiszen a legtöbb esetben 5 év alatt ez az egyetlen felszólítás került kipostázásra!

A Magyar Nemzet által megkérdezett ügyvéd kiemelte: az együttműködési kötelezettség egyenlő felek között áll fenn, a cégnek tehát ugyanúgy meg kell tennie mindent a követelés teljesüléséért, mint a jármű tulajdonosának.

Ha a bíróságon az autós azzal érvel, hogy nem emlékszik már, hol parkolt öt évvel ezelőtt, vagy hogy nem őrizte meg a fizetést igazoló cédulát ilyen hosszú ideig, akkor a bíróság valószínűleg az ő javára dönt. Az ügyvéd szerint a cég az ilyen eljárással elsősorban a hiszékenységre épít és a rendszeresen bliccelők helyett inkább a jóhiszeműeket bírja fizetésre.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20