7 °C Budapest

Parkolójegy a neten: Megúszhatod a büntetést?

Pénzcentrum
2006. szeptember 4. 11:00

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom honlapján a budapesti parkolási rendszer kaotikusságával elégedetlenkedőkhöz szól, akiknek meglehetősen egyedi megoldással kívánnak segíteni: egy olyan adatbázist működtetnek, ahova parkolójegyek adatait tölthetik fel és le a felhasználók.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az Emberibb Parkolásért Mozgalom honlapján a budapesti parkolási rendszer kaotikusságával elégedetlenkedőkhöz szól, akiknek meglehetősen egyedi megoldással kívánnak segíteni: egy olyan adatbázist működtetnek, ahova parkolójegyek adatait tölthetik fel és le a felhasználók - írja a Népszabadság.

Mindezt anonim módon meg lehet tenni, így elvileg a mások által használt parkolójeggyel igazolható a díjfizetés. 2002-ig visszamenőleg lehet jegyeket találni az oldalon, melyekre utca és dátum szerint is rá lehet keresni.

A Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás vezetője a lapnak elmondta, az oldalt ők is figyelik, így nem is fogadnának el onnan szerzett jegyet igazolásként, ezzel azonban eddig még senki nem is próbálkozott. A Társulás rendőrségi feljelentést is tett az ügyben, szerintük ugyanis illegális az adatbázis működtetése.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. december 2. csütörtök
Melinda, Vivien
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?