34 °C Budapest

Érintés nélkül is lehet...

Pénzcentrum
2006. május 23. 08:15

A MasterCard International PayPass (érintés nélküli kártyás fizetés) rendszere két díjat nyert a májusban megrendezett CardTech/SecurTech kártyatechnológiai és biztonságtechnikai szakkonferencián, San Fransiscoban. A Card Technology magazin, amely minden évben számos kategóriában oszt díjakat, a "Legjelentősebb Alkalmazás" és az "Az Év Látnoka" díjakkal ismerte el a MasterCard tevékenységét. Néhány hónappal korábban - 2006 januárjában - a PayPass a neves amerikai piackutató cég, a Frost & Sullivan "Piaci Térhódítás" díját is elhozta.


A MasterCard PayPass technológia elsősorban 25 dollárnál kisebb fizetéseknél játszik szerepet, ezeknél a tranzakcióknál a rendszer ugyanis nem kér aláírást a kártyabirtokostól. A PayPass kártya így jól helyettesíti a készpénzt, elsősorban a gyors fizetést kívánó helyzetekben, például gyorsétteremben, benzinkútnál, moziban, gyógyszertárban vagy parkolási díj kiegyenlítésekor.

Világszerte jelenleg hétmillió PayPass kártya van forgalomban, melyek elfogadását 30 000 kereskedői terminál biztosítja. Az Egyesült Államokban a Chase, a Citi, Citizens Financial Group, a GE Consumer Finance, a HSBC, KeyBank, MBNA, valamint a Peoples Bank of Paris is bizalmat szavazott az érintés nélküli technológiának, és a MasterCard PayPass termékeit kínálja ügyfeleinek. További érintés nélküli fizetési rendszerek előkészítése a világ tíz országában zajlik, többek között Angliában, Kanadában, Japánban, Koreában és Taiwanon.

A MasterCard szakemberei egyetértenek abban, hogy az érintés nélküli fizetés elterjedésének alapfeltétele, hogy a különböző kártyatársaságok termékei azonos műszaki platformon működjenek. Ezért átütő eredményként értékelik a MasterCard International, a Visa és a JCB Co. Ltd. megegyezését, mely szerint a bankkártyák és a terminálok közötti, rádió frekvencián alapuló kommunikációban a MasterCard PayPass ISO/IEC 14443 jelzésű alkalmazási szabványt használják. A rendszer üzembiztosságának növelése érdekében nem csupán az elfogadó készülékeket, de az "érintés nélküli" bankkártyákat is márkafüggetlen tesztelésnek vetik alá.

Az Card Technology magazin, az üzletág leginkább jövőorientált, startégiai vezetőjének járó, "Az Év Látnoka" elismerését Art Kranzley, a MasterCard International Fejlett Fizetési Technológiáért felelős vezetőjének ítélte.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kranzley elmondta: "Óriási megtiszteltetés, hogy a Card Technology magazin díját a MasterCard mindazon munkatársainak és partnereinek nevében vehetem át, akik lehetővé tették az érintés nélküli fizetési technológia egyre jelentősebb térhódítását. Az utóbbi néhány év különösen izgalmas volt ebben az üzletágban, hiszen a MasterCard PayPass megoldásai a regionális tesztprogramoktól a globális alkalmazások ígéretes szakaszába jutottak el."

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 08:19
A Media1 több érdekességet is megtudott az HBO Maxra készülő és a Magyarországon eddig ismertektől m...
Holdblog  |  2022. június 28. 05:00
A HOLDBLOG olvasói mostanában több kérdést is feltettek nekünk az inflációs helyzettel, a magyar gaz...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 28. kedd
Levente, Irén
26. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 11:04
Pénzcentrum  |  2022. június 28. 10:52