13 °C Budapest

Érintés nélkül is lehet...

Pénzcentrum
2006. május 23. 08:15

A MasterCard International PayPass (érintés nélküli kártyás fizetés) rendszere két díjat nyert a májusban megrendezett CardTech/SecurTech kártyatechnológiai és biztonságtechnikai szakkonferencián, San Fransiscoban. A Card Technology magazin, amely minden évben számos kategóriában oszt díjakat, a "Legjelentősebb Alkalmazás" és az "Az Év Látnoka" díjakkal ismerte el a MasterCard tevékenységét. Néhány hónappal korábban - 2006 januárjában - a PayPass a neves amerikai piackutató cég, a Frost & Sullivan "Piaci Térhódítás" díját is elhozta.


A MasterCard PayPass technológia elsősorban 25 dollárnál kisebb fizetéseknél játszik szerepet, ezeknél a tranzakcióknál a rendszer ugyanis nem kér aláírást a kártyabirtokostól. A PayPass kártya így jól helyettesíti a készpénzt, elsősorban a gyors fizetést kívánó helyzetekben, például gyorsétteremben, benzinkútnál, moziban, gyógyszertárban vagy parkolási díj kiegyenlítésekor.

Világszerte jelenleg hétmillió PayPass kártya van forgalomban, melyek elfogadását 30 000 kereskedői terminál biztosítja. Az Egyesült Államokban a Chase, a Citi, Citizens Financial Group, a GE Consumer Finance, a HSBC, KeyBank, MBNA, valamint a Peoples Bank of Paris is bizalmat szavazott az érintés nélküli technológiának, és a MasterCard PayPass termékeit kínálja ügyfeleinek. További érintés nélküli fizetési rendszerek előkészítése a világ tíz országában zajlik, többek között Angliában, Kanadában, Japánban, Koreában és Taiwanon.

A MasterCard szakemberei egyetértenek abban, hogy az érintés nélküli fizetés elterjedésének alapfeltétele, hogy a különböző kártyatársaságok termékei azonos műszaki platformon működjenek. Ezért átütő eredményként értékelik a MasterCard International, a Visa és a JCB Co. Ltd. megegyezését, mely szerint a bankkártyák és a terminálok közötti, rádió frekvencián alapuló kommunikációban a MasterCard PayPass ISO/IEC 14443 jelzésű alkalmazási szabványt használják. A rendszer üzembiztosságának növelése érdekében nem csupán az elfogadó készülékeket, de az "érintés nélküli" bankkártyákat is márkafüggetlen tesztelésnek vetik alá.

Az Card Technology magazin, az üzletág leginkább jövőorientált, startégiai vezetőjének járó, "Az Év Látnoka" elismerését Art Kranzley, a MasterCard International Fejlett Fizetési Technológiáért felelős vezetőjének ítélte.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Kranzley elmondta: "Óriási megtiszteltetés, hogy a Card Technology magazin díját a MasterCard mindazon munkatársainak és partnereinek nevében vehetem át, akik lehetővé tették az érintés nélküli fizetési technológia egyre jelentősebb térhódítását. Az utóbbi néhány év különösen izgalmas volt ebben az üzletágban, hiszen a MasterCard PayPass megoldásai a regionális tesztprogramoktól a globális alkalmazások ígéretes szakaszába jutottak el."

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?