29 °C Budapest

Fegyverkezz a parkolási cégek ellen!

Pénzcentrum
2006. április 19. 09:00

Törvénynek kellene rendeznie a parkolási díjjal kapcsolatos alapvető kérdéseket, hosszabb távon ugyanis elfogadhatatlan, hogy a pótdíj felső határát a bevételben érdekelt önkormányzat állapíthatja meg. a kusza szabályozás természetesen a perekben is eltérő bírósági gyakorlatot eredményez.A Fővárosi Ítélőtábla szerint a parkolótársaságok gyakorlata sem segíti elő a másik fél teljesítését. A felek közti polgári jogviszonyban nem érvényesül a jóhiszeműség, a tisztesség és az együttműködés követelménye, amint arról korábban beszámoltunk.
A parkolni akaró többnyire kiszolgáltatott a parkolási társaságnak, amely pedig vélelmezi rosszhiszeműségét. Több bíróság esetében is igaz, hogy nem fogadják el azt az érvelést, miszerint az autós nem értesült a felszólításról, pedig ez a gyakorlatban könnyen előfordulhat.
Mivel azonban a parkolási cégek csak az eset után évekkel indítanak eljárást, az autós szinte nem is tudja megvédeni magát, hiszen nem gyűjti évekig a bizonylatokat.
A parkolási társaságok szerint sok esetben a bizonyítási teher az ellenfélre hárul, melyet több bíróság is elfogad - írja a Világgazdaság. A Fővárosi Ítélőtábla álláspontja ezzel szemben az, hogy a felek egyenrangúak, így mindenkinek azt kell bizonyítania, amit állít.
Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 26. vasárnap
János, Pál
25. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. június 25. 19:22