Hogyan fizessünk mobillal a parkolásért

Pénzcentrum
2005. október 24. 12:24

A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban

A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges a parkolási díjfizetés SMS-sel, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A mobil parkolási rendszer a beérkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást. Előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor leállítható. A készpénzes és a kártyás parkolási módtól eltérően így határozatlan időtartamra is lehet parkolást kezdeményezni.

A parkolás összege a mobil parkolásnál is ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent többletköltséget a felhasználónak. A mobil parkolás igénybevételéhez személyesen kell szerződést kötni a Centrum Parkoló Kft. erre kijelölt ügyfélszolgálati irodáiban. A fizetéshez kapcsolódó folyószámlát banki átutalással lehet feltölteni, illetve a T-Mobil előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

Szerződéskötéskor a megadott rendszámhoz hozzárendelnek egy egyedi azonosítójú matricát, amelyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani. Egy szerződésben több telefonszámot és rendszámot is meg lehet adni, akár egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Az utóbbi esetben a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A Centrum Parkoló Kft. Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban üzemeltet parkolási zónákat - tájékoztatott a vezérigazgató.

(forrás: MTI)

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?