Hogyan fizessünk mobillal a parkolásért

Pénzcentrum
2005. október 24. 12:24

A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban

A Centrum Parkoló Kft. októbertől teljes üzemben működteti a mobil parkolást Budapesten, az általa üzemeltetett zónákban.

Szűcs Ákos, a Centrum Parkoló Kft. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta: mindhárom mobilszolgáltató cég hálózatából lehetséges a parkolási díjfizetés SMS-sel, feltöltős és előfizetéses telefonról egyaránt. A mobil parkolási rendszer a beérkezett SMS alapján indítja, illetve zárja le a parkolást. Előnye hogy a telefon segítségével bárhonnan indítható vagy meghosszabbítható a parkolás, illetve bármikor leállítható. A készpénzes és a kártyás parkolási módtól eltérően így határozatlan időtartamra is lehet parkolást kezdeményezni.

A parkolás összege a mobil parkolásnál is ugyanannyi, mint az automatából vett jegy esetében, csak az SMS díja jelent többletköltséget a felhasználónak. A mobil parkolás igénybevételéhez személyesen kell szerződést kötni a Centrum Parkoló Kft. erre kijelölt ügyfélszolgálati irodáiban. A fizetéshez kapcsolódó folyószámlát banki átutalással lehet feltölteni, illetve a T-Mobil előfizetői SMS-ben is feltölthetik.

Szerződéskötéskor a megadott rendszámhoz hozzárendelnek egy egyedi azonosítójú matricát, amelyet az autó szélvédőjére kell belülről felragasztani. Egy szerződésben több telefonszámot és rendszámot is meg lehet adni, akár egymáshoz rendelve, akár feltétel nélkül. Az utóbbi esetben a megadott telefonszámok bármelyikéről indítható parkolás a megadott valamennyi járműre.

A Centrum Parkoló Kft. Budán az I., II., XI. és a XII. kerületben, Pesten pedig a VI., VII. és a VIII. kerület mellékutcáiban üzemeltet parkolási zónákat - tájékoztatott a vezérigazgató.

(forrás: MTI)

NEKED AJÁNLJUK
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 25. vasárnap
Mátyás
8. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem