23 °C Budapest

Törvényellenesen szállítják el az autókat !!!

Pénzcentrum
2005. november 18. 12:20

Egy hibás jogértelmezés miatt évek óta törvényellenesen szállíttatja el a helyi önkormányzat közterület-felügyelete a tilosban parkoló autókat Szegeden - írja az MNO

Egy hibás jogértelmezés miatt évek óta törvényellenesen szállíttatja el a helyi önkormányzat közterület-felügyelete a tilosban parkoló autókat Szegeden – írja az MNO
Az esetre azt követően derült fény, hogy néhány héttel ezelőtt, egy benne ülő kislánnyal együtt szállítottak el egy autót a városi közterület-felügyelők. A hírügynökség információi szerint a csongrádi megyeszékhely önkormányzata a közterület-felügyeletről szóló 1999. évi 63. törvényre hivatkozva szállíttatja el több éve a szabálytalanul várakozó járműveket. Ez a törvény azonban nem teszi lehetővé a közterület-felügyelők számára a szabálytalanul, vagy parkolási díj fizetése nélkül várakozó autók elszállítását.
Erre jogszerűen csak a rendőrségnek van lehetősége, míg a felügyelők maximum kerékbilincset használhatnak. Ezt támasztja alá a fővárosi közterület-felügyelet vezetőjének tájékoztatása is, amely szerint törvénymódosításra várnak a témában, addig pedig egy autót sem szállíthatnak el, leszámítva a rendszám nélküli roncs autókat. A szegedi Városüzemeltetési Iroda illetékese a hírügynökség érdeklődésére elmondta, hogy évente mintegy négyezer járműről lehet szó. Eszerint ha minden autós visszakövetelné az elszállítás díjaként befizetett tíz-tízezer forintot, a kártérítés mértéke akár százmilliós nagyságrendű is lehetne. De vélhetően csak egy jogerősen megnyert próbaper után számíthatnak kártérítésre a szegedi autósok.

Az ügyben felmerülhet több személy és hivatal felelőssége is. A jegyzőnek ugyanis évekkel ezelőtt fel kellett volna fedeznie a hibás jogértelmezést, és jeleznie kellett volna a polgármester, illetve a képviselő-testület számára, hogy a törvénytelen állapotot meg kell szüntetni. A megyei közigazgatási hivatalnak ugyancsak lett volna módja észrevételt tenni, de – egyelőre nem tudni, miért – nem intézkedett

Egyre nehezebb a magyar befektetők dolga: újabb dologra kell most nagyon figyelni

Nincs egyszerű dolguk azoknak a vállalatoknak, amelyek közösségi finanszírozási platformon keresztül szeretnének értékpapírt kibocsátani.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 9. péntek
Félix
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?