A gyorshajtást megúszhatod, de a parkolásért fizetni kell!

Pénzcentrum
2006. április 27. 09:00

A Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozata értelmében a parkolási díjat (és az esetleges pótdíjat) az autó üzemben tartójának kell megfizetnie, kivéve ha kétséget kizáróan tudja bizonyítani, hogy a kérdéses időpontban nem ő használta az autót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A Legfelsőbb Bíróság jogegységi határozata értelmében a parkolási díjat (és az esetleges pótdíjat) az autó üzemben tartójának kell megfizetnie, kivéve ha kétséget kizáróan tudja bizonyítani, hogy a kérdéses időpontban nem ő használta az autót - írja a Népszabadság.

Amíg a gyorshajtóknak elég kitölteniük egy nyilatkozatot, hogy a kérdéses időpontban egy közvetlen hozzátartozójuk vezette az autót, akire nem kötelesek terhelő vallomást tenni, addig a parkolásért nem fizetőknek meg kell nevezniük és bizonyítaniuk is kell, hogy ki parkolt díjfizetés nélkül az autóval.

Ha az illető letagadja, hogy nem fizetett a parkolásért, a döntés értelmében az üzemben tartón vasalják be a díjat. A fentiek alapján tehát az autó kölcsönadója csak akkor érezheti teljes biztonságban magát, ha minden esetben írott szerződést kötnek a kölcsönzésről...
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia
48. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?