16 °C Budapest

Itt a kerekesbank: oda tolom, ahova akarom

Pénzcentrum
2014. május 3. 11:01

Nem csak okostelefonon lehet mobilon vagy inkább mobilan bankolni, ezt be is bizonyítja a brit RBS bank, amely öt olyan furgont "állított hadrendbe", amelyek mobil fiókokként a szigetország vidékeit róják - számolt be a Finextra.com. Igaz, ehhez hasonló megoldásra már 1946-ból is van példa.

A modern mobilbankolás egy furcsa formájával kísérletezik a brit RBS, de ezúttal nem egy technológiai újításról van szó, sokkal inkább egy érdekes ötlet felmelegítéséről: 1946-ban már létezett hasonló megoldás.

Az RBS összesen 600 ezer fontot (225 millió forintot) költött arra az öt furgonra, amelyekből "kerekeken utazó fiókokat" alakítottak ki. Az autókat iPad táblagépekkel szerelték fel, hogy a rosszabb fióki ellátottságú vidéki területeken is biztosítsák a banki ügyintézés lehetőségét.

A bank múlt hónapban közölte, hogy 44 fiókjukat zárják be azzal az indokkal, hogy a fióki tranzakciók 30 százalékkal visszaestek az elmúlt néhány évben. Részben a bezárásra ítélt fiókokat pótolhatják a furgonokkal. Nem ezek az első mobilfiókok, a bank és leánya, a Nat West már eddig is rendelkezett 13 hasonló furgonnal, amelyek azonban még nincsenek felszerelve a legújabb technológiákkal. Az új furgonok műholdas netkapcsolattal rendelkeznek, így olyan területeken is lehetővé teszik az online bankolást az ügyfeleknek, ahol még mobilnet-hálózat sem működik.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?