Red carpet with the ropes and golden barriers on a luxury party entrance, cinema premiere film festival event gala ceremony, wealthy rich guests ariving, outdoor decoration elements, summer sunny day

Átadták az Emmy-díjakat: ezek a sorozatok voltak a zsűri kedvencei 2022-ben

2022. szeptember 13. 07:55

Megtartották a 74. Emmy-gálát szeptember 12-én Los Angelesben, ahol a legjobb sorozatoknak, színészeknek, shownak járó díjakat adtak át. A legjobb drámasorozat díját az Utódlás, a legjobb vígjátéksorozatét a Ted Lasso, a legjobb minisorozatét A Fehér Lótusz vehette át.

A kreatív Emmy-díjakat már az előző hétvégén átadták a Los Angeles-i Microsoft Színházban, ahol Rév Marcell operatőr megkapta az Emmy-díjat az Eufória című HBO-sorozat egy epizódjának operatőri munkájáért. Ezen a hétvégén a főbb kategóriák díjait osztották ki a gálán.
 
Az este három nagy nyertese A Fehér Lótusz, a Ted Lasso, és az Utódlás voltak, viszont a nemrég véget ért Better Call Saul-t elkerülte a díjeső - írja az rtl.hu. Az Emmy-díjakról az amerikai televíziós akadémia több mint 25 ezer tagjának szavazatai döntöttek. Az Utódlást jelölték a díjra a legtöbb, 25 kategóriában, a Ted Lasso és A Fehér Lótusz 20-20, a Hacks 17, a Gyilkos a házban 17, az Eufória 16 jelölést kapott.

Az Emmy-díjak 2022. évi nyertesei:

  • Legjobb drámasorozat: Utódlás
  • Legjobb vígjátéksorozat: Ted Lasso
  • Legjobb minisorozat: A Fehér Lótusz
  • Legjobb férfi főszereplő drámában: Lee Jung-jae, Squid Game
  • Legjobb női főszereplő drámában: Zendaya, Eufória
  • Legjobb férfi mellékszereplő drámában: Matthew Macfayden, Utódlás
  • Legjobb női mellékszereplő drámában: Julia Garner, Ozark
  • Legjobb férfi főszereplő vígjátékban: Jason Sudeikis, Ted Lasso
  • Legjobb női főszereplő vígjátékban: Jean Smart, Hacks
  • Legjobb férfi mellékszereplő vígjátékban: Brett Goldstein, Ted Lasso
  • Legjobb női mellékszereplő vígjátékban: Sheryl Lee Ralph, Abbott Elementary
  • Legjobb férfi főszereplő minisorozatban: Michael Keaton, Dopesick
  • Legjobb női főszereplő minisorozatban: Amanda Seyfried, A kibukott
  • Legjobb férfi mellékszereplő minisorozatban: Murray Bartlett, A Fehér Lótusz
  • Legjobb női mellékszereplő minisorozatban: Jennifer Coolidge, A Fehér Lótusz
  • Legjobb reality: Lizzo’s Watch Out for the Big Grrrls
  • Legjobb talkshow: Last Week Tonight With John Oliver
  • Legjobb variety show: Saturday Night Live

Az HBO Utódlás című produkciója így négy díjat gyűjtött össze az amerikai televíziós akadémia díjátadó gáláján, köztük a legjobb drámasorozat díját, amit 2020-ban egyszer már megkapott. A sorozat a dúsgazdag, intrikus Roy család tagjainak hatalomért folyó versenyfutását meséli el - írta az MTI.

Az Apple Tv+ Ted Lasso című produkciója a tavalyi győzelmét megismételve másodszor is elnyerte a legjobb vígjátéksorozat trófeáját. A brit futballkubban dolgozó amerikai fociedzőről szóló történet sztárjai, Jason Sudeikis és Brett Goldstein szintén másodszor is megkapták a legjobb vígjátéksorozatban játszó színész és férfi mellékszereplő Emmy-díját.

Az Eufória főszerepét alakító Zendaya a drámasorozatok legjobb színésznőjének, a Hacksban játszó Jena Smart pedig a vígjátéksorozatok legjobb színésznőjének díját vihette haza. Korábban szintén mindketten kaptak már Emmyt az alakításukért. A dél-koreai Lee Jung-jae a Netflixen futó, népszerű Nyerd meg az életed című thrillersorozat főszereplőjeként vehette át a drámasorozatok legjobb színészi díját, ezt a díjat először kapta meg ázsiai színész.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A díjátadó gálán A Fehér Lótusz című HBO-széria tíz díjat kapott, köztük a legjobb limitált epizódszámú sorozat elismerését, és két színészi díjat, amit Jennifer Coolidge-nek, valamint Murray Bartlettnek ítéltek oda. Az este díjazottjai között volt még Michael Keaton is, aki a Dopesick című limitált epizódszámú sorozat kisvárosi doktorát alakította. A limitált sorozatok legjobb színésznőjének díját pedig Amanda Seyfried kapta A kibukott című produkcióban nyújtott játékáért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem