14 °C Budapest
Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

2021. október 11. 15:31

A Netflix valaha volt legsikeresebb sorozatává vált a dél-koreai a Nyerd meg az életed (Squid Game), amelyben kilátástalan helyzetbe került emberek küzdenek egy játékban a csaknem 12 milliárd forintos - 46,5 milliárd won - fődíjért. Az viszont már csak a játék kezdete után derül ki a játékosok számára, hogy a kiesők az életükkel fizetnek. Így válik a valóságshow valóságos rémálommá.

A kilencrészes sorozatban a szereplőknek, akik bekerülnek a játékba, hat gyerekkorukból ismert játékot kell játszaniuk. Ezek azonban a szabályok és a nyomorból való kitöréssel kecsegtető hatalmas nyeremény okán valóságos élethalálharccá válnak. Minden epizóddal egyre közelebb kerülünk a rejtély megoldásához is, hogy ki áll a játék mögött, és a sorozatból az is kiderül, hogy mennyit ér egy emberélet. A cselekmény részletei - spoilerek - következnek.

A Nyerd meg az életed főszereplője, Gi-hun szerencsejátékfüggő és rengeteg az adóssága, az anyjával él, és uzsorások elől kell menekülnie. Meghívást kap egy rejtélyes játékba, amelyben ha részt vesz, akár 45,6 milliárd won, vagyis 11,9 milliárd forint nyeremény ütheti a markát. Azonban hamarosan kiderül, hogy ebben a játékban a győzelem egyet jelent azzal, hogy életben marad. A fődíj pedig egyre nő a játék során: minél többen estek ki, vagyis haltak meg, annál magasabb a megnyerhető összeg. Mivel 456 játékos vesz részt a játékban, minden kiesőre 100 millió won jut, vagyis mai árfolyamon átszámolva

a Netflix új sikersorozatában tehát a történet alapját képező játékban részt vevő kilátástalan helyzetbe került emberek élete mindössze 26 millió forintot ér.

Ez elég mellbevágó lehet, viszont ami az alap életbiztosítási csomagokat illeti, amelyek havidíja 2000 forint alatt van, még ennyit sem fizetnek halál esetén. Még a prémium csomagok közül is sok életbiztosítás csak maximum 20 millió forintot fizet halál esetén, pedig havidíjuk 6-8 ezer forint.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép forrása: Netflix.com

NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem