16 °C Budapest
Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

2021. október 11. 15:31

A Netflix valaha volt legsikeresebb sorozatává vált a dél-koreai a Nyerd meg az életed (Squid Game), amelyben kilátástalan helyzetbe került emberek küzdenek egy játékban a csaknem 12 milliárd forintos - 46,5 milliárd won - fődíjért. Az viszont már csak a játék kezdete után derül ki a játékosok számára, hogy a kiesők az életükkel fizetnek. Így válik a valóságshow valóságos rémálommá.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kilencrészes sorozatban a szereplőknek, akik bekerülnek a játékba, hat gyerekkorukból ismert játékot kell játszaniuk. Ezek azonban a szabályok és a nyomorból való kitöréssel kecsegtető hatalmas nyeremény okán valóságos élethalálharccá válnak. Minden epizóddal egyre közelebb kerülünk a rejtély megoldásához is, hogy ki áll a játék mögött, és a sorozatból az is kiderül, hogy mennyit ér egy emberélet. A cselekmény részletei - spoilerek - következnek.

A Nyerd meg az életed főszereplője, Gi-hun szerencsejátékfüggő és rengeteg az adóssága, az anyjával él, és uzsorások elől kell menekülnie. Meghívást kap egy rejtélyes játékba, amelyben ha részt vesz, akár 45,6 milliárd won, vagyis 11,9 milliárd forint nyeremény ütheti a markát. Azonban hamarosan kiderül, hogy ebben a játékban a győzelem egyet jelent azzal, hogy életben marad. A fődíj pedig egyre nő a játék során: minél többen estek ki, vagyis haltak meg, annál magasabb a megnyerhető összeg. Mivel 456 játékos vesz részt a játékban, minden kiesőre 100 millió won jut, vagyis mai árfolyamon átszámolva

a Netflix új sikersorozatában tehát a történet alapját képező játékban részt vevő kilátástalan helyzetbe került emberek élete mindössze 26 millió forintot ér.

Ez elég mellbevágó lehet, viszont ami az alap életbiztosítási csomagokat illeti, amelyek havidíja 2000 forint alatt van, még ennyit sem fizetnek halál esetén. Még a prémium csomagok közül is sok életbiztosítás csak maximum 20 millió forintot fizet halál esetén, pedig havidíjuk 6-8 ezer forint.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

Címlapkép forrása: Netflix.com

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 41. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/41. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 42. héten 2 060 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A Hatoslottó nyerőszámai a 40. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2021/40. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 41. héten 1 milliárd 950 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?