Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

Ennyit ér egy ember élete forintban a Netlix új sorozata szerint: megdöbbentően keveset

2021. október 11. 15:31

A Netflix valaha volt legsikeresebb sorozatává vált a dél-koreai a Nyerd meg az életed (Squid Game), amelyben kilátástalan helyzetbe került emberek küzdenek egy játékban a csaknem 12 milliárd forintos - 46,5 milliárd won - fődíjért. Az viszont már csak a játék kezdete után derül ki a játékosok számára, hogy a kiesők az életükkel fizetnek. Így válik a valóságshow valóságos rémálommá.

A kilencrészes sorozatban a szereplőknek, akik bekerülnek a játékba, hat gyerekkorukból ismert játékot kell játszaniuk. Ezek azonban a szabályok és a nyomorból való kitöréssel kecsegtető hatalmas nyeremény okán valóságos élethalálharccá válnak. Minden epizóddal egyre közelebb kerülünk a rejtély megoldásához is, hogy ki áll a játék mögött, és a sorozatból az is kiderül, hogy mennyit ér egy emberélet. A cselekmény részletei - spoilerek - következnek.

A Nyerd meg az életed főszereplője, Gi-hun szerencsejátékfüggő és rengeteg az adóssága, az anyjával él, és uzsorások elől kell menekülnie. Meghívást kap egy rejtélyes játékba, amelyben ha részt vesz, akár 45,6 milliárd won, vagyis 11,9 milliárd forint nyeremény ütheti a markát. Azonban hamarosan kiderül, hogy ebben a játékban a győzelem egyet jelent azzal, hogy életben marad. A fődíj pedig egyre nő a játék során: minél többen estek ki, vagyis haltak meg, annál magasabb a megnyerhető összeg. Mivel 456 játékos vesz részt a játékban, minden kiesőre 100 millió won jut, vagyis mai árfolyamon átszámolva

a Netflix új sikersorozatában tehát a történet alapját képező játékban részt vevő kilátástalan helyzetbe került emberek élete mindössze 26 millió forintot ér.

Ez elég mellbevágó lehet, viszont ami az alap életbiztosítási csomagokat illeti, amelyek havidíja 2000 forint alatt van, még ennyit sem fizetnek halál esetén. Még a prémium csomagok közül is sok életbiztosítás csak maximum 20 millió forintot fizet halál esetén, pedig havidíjuk 6-8 ezer forint.

Címlapkép forrása: Netflix.com

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 26. csütörtök
Vanda, Paula
4. hét
Január 26.
Nemzetközi vámnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?