Roof of a house under construction

Ezt feltétlenül tudnod kell a 6 milliós állami ingyenpénzről: csúnya bukta lehet a vége

2024. április 30. 18:04

Az energiamegtakarítást célzó sikeres támogatási kérelem elkészítéséhez szakmai közreműködés szükséges. Az építőipari szakember igénybevételének fontosságára hívja fel a figyelmet Koji László, az ÉVOSZ elnöke.

A bejelentett támogatási program, a várható lakossági saját forrásokat is figyelembe véve, mintegy 30 000 lakás igényes, energiamegtakarítást szolgáló felújítására ad lehetőséget, mintegy 200 milliárd forint nagyságrendű építési feladatot generál, első sorban a mikró és kisvállalkozások számára.

A felújításokhoz szükséges hazai gyártású építési termékek és tervezői-kivitelezői kapacitás rendelkezésre áll. Az ÉVOSZ elsődlegesen a hazai gyártású, környezeti minősítéssel rendelkező termékekre hívja fel a lakástulajdonosok figyelmét, miközben szorgalmazza, hogy minél több terméket regisztráljanak a gyártók a támogatási program információs rendszerében.

A támogatási program gyors elindulása lehetőséget teremt arra, hogy már a 2024. évi őszi fűtési szezonra elkészüljenek a jelentős energiamegtakarítást eredményező lakásfelújítások.

Ehhez a programban regisztrált kivitelezőkre, szakcégekre különösen nagy szükség van, hiszen az utófinanszírozású támogatáshoz előlegeket a megvásárolt építési kulcstermékekhez, anyagokhoz ők lesznek jogosultak lekérni.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Az ÉVOSZ becslése szerint mintegy 800 ezer olyan lakóingatlan van Magyarországon, ami a programba bevonható lenne. Ezért is fontos, hogy a rövidesen meghirdetésre kerülő, sikeresen lebonyolítható támogatási programot, a tapasztalatok felhasználásával, újabbak is kövessék.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 17. hétfő
Laura, Alida
25. hét
KONFERENCIA
Tovább
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem