Spring morning landscape with a blossoming tree and rows of vineyards. Rows of vineyards on famous hills of South Moravia, Czech Republic. Blossoming cherry tree and vineyards

Visszatérnek a mínuszok, de legalább esni nem fog: kár volt eltenni a télikabátot?

MTI
2023. április 26. 08:02

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán kedden.  A keddi hullámzó frontot követően északnyugati áramlással néhány fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik. Szerda reggelre hiába csökken nagy területen jelentősen a felhőzet, a szél élénk marad, így ekkor 3 és 8 Celsius-fok közé csökken a hőmérséklet.

Csütörtökre és péntekre virradó éjszaka azonban a szél is jelentősen mérséklődik, így a Kárpát-medencét kitöltő hideg légtömegben a hidegre érzékeny helyeken már erősebb éjszakai lehűlés várható - tették hozzá. Közölték: ekkor az Északi-középhegység völgyeiben mínusz 2, mínusz 3 fokos minimumok is előfordulhatnak, itt lehet a leghidegebb, de a Duna-Tisza köze homokhátságain is 0 fok köré süllyedhet a hőmérséklet kétméteres magasságban.

Ez jellemzően 0 fok feletti értéket jelent majd, de néhány helyen az Alföldön is lehet 0 és mínusz 1 fok közötti legalacsonyabb hőmérséklet ezen a két napon kétméteres magasságban. A talaj mentén azonban némileg több helyen van esély az Alföldön gyenge fagyra. Az elemzés szerint az ország döntő részén nem lesz fagy a héten, de az északi völgyek mellett az Alföld hidegre érzékeny helyein előfordulhat néhány helyen gyenge, 0, mínusz 1 fok közötti fagy.

A következő két-három napban tehát hűvösebb, de szárazabb idő várható, a hétvégén azonban egy sekély ciklonnak köszönhetően már mozgalmasabb, csapadékosabb idő vár ránk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem