18 °C Budapest
Payment of utility services, concept. Part of an electricity meter, close-up. Selective focus, toned image.

Óriási bajban vannak, akik árammal fűtenek: már ezzel a trükkel sem lehet spórolni a rezsin

2022. szeptember 23. 09:47

Eddig olcsóbb volt éjaszakai áramot használni, azonban a rezsicsökkentés korlátozása miatt ez a trükk már nem nagyon fog működni. Aki eddig éjszaka fűtött eddig árammal, most szintén brutális rezsiszálákra készülhet – írja a 24.hu.

Nagy bajban lehetnek azok, akik árammal fűtenek, ugyanis idán ősztől nekik szinte lehetetlen ezt az átlagfogyasztás alatti energiamennyiséggel megoldani. A lap beszámolója szerint egy 40 négyzetméteres lakásnál éves szinten 4260 kWh-t igényel a fűtés, miközben a rezsicsökkentetett ár csak 2523 kilowattóra fogyasztásig érvényes. Így az eddigi havi 8200 forint helyett majdnem a duplájába, mintegy 14 ezer forintba fog kerülni a fűtés egy ekkora lakásban, ami egy évben majdnem 70 ezer forintos pluszterhet jelent, 

Az a trükk sem bevethető, hogy éjjel fűtenek. Az éjszakai áram rezsicsökkenttt ára 22,962 forint kilowattóránként,  miközben a nappali áramé bruttó 36,386 forint/ kWh. Az átlagfogyasztás felett viszont  a lakossági piaci árnál már megközelíti az éjszakai áram díja a nappaliét, mert ilyenkor a nappali áram ára bruttó 70,104 forint/kWh, az éjszakai áramé pedig 60,935. Ezzel a lakossági piaci ár a nappali áramnál a rezsicsökkentett ár csaknem duplája (1,92-szerese) lett, az éjszakai áramnál viszont 2,65-szöröse, ezzel pedig lakossági piaci áron már csak 15 százalékkal olcsóbb az éjszakai áram, nem 60 százalékkal

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?