16 °C Budapest
stray dog behind fence,homeless dog lonely,dirty dog alone face,selective focus

Fájdalmas döntésre kényszerülnek a magyar családok: rengeteg háziállatot nem tudnak már ellátni

2022. augusztus 30. 10:46

Egyre több kiskedvenc kerül a menhelyre, mivel a romló gazdasági környezet miatt egyre többen vannak azok, akik már nem tudják kedvtelésből tartott állataikat ellátni.

A romló gazdasági környezet miatt egyre többen vannak olyanok, akik már nem tudják a kedvtelésből tartott állataikat ellátni – erről számolt be az ATV Híradója. A menhelyek üzemeltetői közül többen is az mondták, hogy növekszik azok száma, akik kutyáikat, macskáikat azért viszik az állatvédőkhöz, mert már nincs pénzük állateledelre.

A nagykanizsai állatmenhelyen már csak az utcán összeszedett kóbor állatokat tudják azonnal elhelyezni. Itt sok kutya már várólistán van, azaz gazdás kutyákat csak bizonyos idő után tudnak befogadni. Egy pécsi menhelyre már lovat, kecskét, és más házi állatot is vittek. Farkas Tamás a Misina Természet -és Állatvédő Egyesület elnöke azt mondta, hogy nem a ló megvásárlása, hanem a lótartás, ami nagyon nehéz és egyre drágább lesz. Azt is mondta, hogy több alkalommal találtak kecskét is az elmúlt időszakban, ami arra utalhat, hogy már a haszonállatok tartása is egyre nehezebb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 23. kedd
Béla
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 23. 12:30
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem