36 °C Budapest
Budapest, 2022. július 13.Németh Szilárd, a rezsicsökkentés fenntartásáért felelõs kormánybiztos a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2022. július 13-án.MTI/Kovács Tamás

Megszólalt Németh Szilárd: újragondolhatják a rezsiszigort, változhatnak az átlaghatárok?

2022. július 15. 08:28

A háború végeztével visszaáll a teljes rezsicsökkentés - ígérte Németh Szilárd. A kormánybiztos arról beszélt, hogy sok kifogás érkezett a rezsihatárokkal kapcsolatban, meg fogják vizsgálni azokat, elképzelhető, hogy még változnak a szabályok.

Németh Szilárd, rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos a HírTV-ben azt ígérte: a háború végeztével visszaáll a teljes rezsicsökkentés.

Ha eljön a béke, akkor visszaáll a régi rend, ám azért nagyon sokat kell még tennünk. Nekem ez a határozott meggyőződésem. Egyben viszont biztos vagyok, hogy az árak egy pillanat alatt nem esnek vissza, de akkor már van lehetőségünk arra, hogy a béke tekintetében gondolkozzunk

- magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy mennyire biztosak a bejelentett szabályok, fognak-e gondolkodni enyhítéseken, a kormánybiztos azt felelte:

Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Arra a kérdésre, hogy elképzelhető-e enyhítés, kompenzáció, Németh Szilárd elmondta, ő maga dolgozik ezen és egyeztet azokkal, akik összefogják a különféle társadalmi csoportokat.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?