1 °C Budapest
Directly above shot of flame on gas stove burner

Itt a tételes táblázat: ennyit kell fizetni augusztustól a gázért, áramért

2022. július 14. 18:08

Sokkoló táblzat kering az interneten arról, hogy mennyibe is fog kerülni a gáz és az áram augusztustól annak, aki túllépi a rezsikvótát, és piaci árat kell fizetnie az átlagon felüli fogyasztásért. A nem hitelesített kalkuláció szerint, aki eddig 20 ezret fizetett az áramért havonta, az akár 80 ezres csekket is kaphat. A táblázatot persze, hivatalos forrás hiányában, érdemes fenntartásokkal kezelni.

Egy elég érdekers táblázat kering az interneten arról, mennyi is lesz majd a villany- és gázszámla a rezsicsökkentés részleges kivezetése után. Velünk például a TikTok-on jött szembe az a táblázat, amely szerint például ha valakinek eddig 20 ezer forint volt a villanyszámlája, az az intézkedés hatására a készítő szerint 88 ezer forintot fog fizetni. Ugyanekkora gázszámla esetén a "rezsikvóta" bevezetése után 43 ezer forintra nő ez az összeg.

Ugyanakkor a táblázatot érdemes fenntartásokkal kezelni, mert egyelőre nem sikerült beazonosítani, hogy pontosan ki és mi alapján készíthette azt. Ám a korábbi számításokat megnézve még akár reális is lehet ez a számítás.

Gulyás Gergely a július 13-i kormányinfón 7 pontos intézkedéscsomagot jelentett be, amelynek részeként aki az átlagnál több energiát fogyaszt, az a többlethez már piaci áron jut hozzá. A kormány által kiszámolt átlag elektromos áram esetében 210 kWh per hó, azaz éves szinten 2523 kWh éves szinten, földgáz esetében 144 köbméter per hó, azaz 1729 köbméter éves szinten.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem