28 °C Budapest

Címke: lakossági gázár (20 cikk)

Pénzcentrum | 2014. augusztus 13. 08:33

Kiderült, ennyire olcsó az áram, a gáz Budapesten

Júliusban Budapesten volt a harmadik legolcsóbb a lakossági áramár 23 európai város közül, a gázár esetében a magyar főváros lakói a második legalacsonyabb tarifát fizették.

MTI | 2014. március 4. 10:34

Kivéreztetik a közműcégeket: fekete hónap elé néznek a szolgáltatók

Támogatná a távfűtés alapdíjának legalább ötvenszázalékos mérséklését - mondta a Délmagyarországnak Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, aki a rezsicsökkentést az elmúlt két esztendő legnagyobb szociális sikerének tartja. Tárgyalnának arról hogyan adják át érdekeltségeiket és hagyják el az országot a gáz- és áramszolgáltatók.

Pénzcentrum | 2013. március 18. 13:31

Jó épületszerkezettel 90 százalékkal csökkenhet a rezsi

Magyarországon a lakóépületek zöme igencsak elavult, több mint 60%-uk 1980 előtt épült, és csupán az épületek 10%-a készült az elmúlt 15 évben. A családi házak jellemzően alacsony energiahatékonyságúak, fogyasztásnak akár a 90%-a megtakarítható lenne korszerűbb és szakszerűbb épületszerkezettel. Energiahatékonysági beruházásokkal még jelentős lehetőség van a tartósan növekvő piaci energiaárak miatt magas lakásfenntartási költségek megtakarítására. A legnagyobb megtakarítási lehetőséget a családi házak kínálják - derül ki az FHB elemzéséből.

Nagy Bálint | 2013. január 30. 05:15

Trükköznek a vezetékes gázzal? Képeken az igazság

Meglepő fotókat készített a napokban egy lakossági gázfogyasztó. Konyhai gáztűzhelye tűzrózsája ugyanis nem éppen a megszokott színben égett, s fűtőértéke sem hozta a maximumot. Vajon a szolgáltató trükközött a keverékkel? A Pénzcentrum.hu utánajárt a jelenségnek.

MTI | 2012. december 10. 15:01

A 10 százalékos rezsiköltség-csökkentés csak a kezdet!

A tízszázalékos gázárcsökkentést a távhődíjakon is át kell vezetni - idézi az MTI Orbán Viktort, aki ma Salgótarjánban az önkormányzati adósságrendezésről és a nógrádi megyeszékhely problémáiról tárgyalt.

Pénzcentrum | 2012. november 9. 15:03

Kész csoda, ha lesz még gázellátás Magyarországon

"Kész csoda, ha lesz még gázellátás 2015-ben Magyarországon egy olyan gázpiaci modell mellett, amelyben a földgáz beszerzési árát Moszkvában, míg a hazai értékesítési árat egy budapesti minisztériumban határozzák meg" - hangzott el a ma indult 44. Nemzetközi Gázkonferencia és Szakkiállításon. A válság, az ármoratórium, a különadók és a bizonytalan szabályozási környezet mostanra lenyomta a gázszektort.

Pénzcentrum | 2012. szeptember 25. 09:59

Áremelés nélkül indul a hazai fűtési szezon

Továbbra sem változik a gáz ára, így a végfogyasztói árak a fűtési szezon kezdetével sem emelkednek - derül ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményéből.

Pénzcentrum | 2012. március 23. 16:33

Na ezért ilyen olcsó a holland paradicsom

Az elmaradt fejlesztések miatt egyre nagyobb versenyhátrányba kerülnek a magyar termelők, ezért a hazai zöldség és gyümölcs helyett az olcsó külföldi termékek előnyösebb helyzetben lehetnek - derül ki a Kossuth rádió összefoglalójából.

Népszava | 2012. március 5. 08:34

5 százalékkal is emelkedhet a földgáz ára

Áprilisban akár 4-5 százalékkal is drágulhat a lakossági földgáz a beszerzési költségek folyamatos növekedése miatt - írja elemzői prognózisokra hivatkozva a Népszava.

Pénzcentrum | 2011. december 1. 16:04

Vajon mi lesz a távhő árával?

A távhőszabályozás módosításával sem változnak a lakossági távhőárak. A szaktárca átvezette a lezajlott széles körű egyeztetések és a felmerült tapasztalatok alapján azonosított, szakmailag jogosnak és indokoltnak tartott jogszabályi pontosításokat az új távhő szabályozási rendszeren - jelentette be Bencsik János energiaügyért és klímapolitikáért felelős államtitkár a SZÉPHŐ Zrt. energia megtakarítási projektjének átadási ünnepségén 2011. december 1-jén, Székesfehérváron.