1 °C Budapest

Ilyen egy energiatakarékos otthon: látogass meg egyet!

MTI
2013. november 4. 10:03

Energiahatékony épületeket nyitnak meg az érdeklődők előtt az ország számos településén a "Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!" kampány keretében - közölte a GreenDependent.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közlemény szerint 2013. november 4. és 10. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az Európai Unió további 9 országában. A nyílt napok célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű épületekről minden érdeklődő számára.

A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és a változó energiaárak az egész világon ösztönzik az építészeti szabványok folyamatos szigorítását. Ezzel párhuzamosan az épülettulajdonosok és -használók elvárásai is nőnek, egyre többen szeretnének szabványon felüli energiahatékonyságú épületekben lakni és dolgozni - hívja fel a figyelmet az intézet.

Ennek megfelelően az Európai Unióban is szigorodnak az előírások, 2021-től már csak az új szabványnak megfelelő lakóházak építését engedélyezik az Épületenergetikai Irányelv alapján; közintézményekre már 2019-től érvényben lesz az új szabvány - olvasható a közleményben.

A látogatható házak sokfélék: van köztük új és felújított épület, ökofaluban található szalmabála ház, minősített passzívház, saját kezűleg felújított ház, de épülő 100 lakásos önkormányzati passzívház, zöld óvoda is. Az épületek és a látogatások időpontja a hatekonyhaz.hu oldalon található meg, itt lehet a látogatásra is jelentkezni.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 4. 19:20