2 °C Budapest

Ilyen egy energiatakarékos otthon: látogass meg egyet!

MTI
2013. november 4. 10:03

Energiahatékony épületeket nyitnak meg az érdeklődők előtt az ország számos településén a "Hatékony Ház Napok: Nyisson Ön is!" kampány keretében - közölte a GreenDependent.

A közlemény szerint 2013. november 4. és 10. között energiatakarékos házakat, épületeket látogathat meg a nagyközönség Magyarországon és az Európai Unió további 9 országában. A nyílt napok célja, hogy kézzelfogható tapasztalatot nyújtson az alacsony energiaigényű épületekről minden érdeklődő számára.

A klímaváltozás, az energiafogyasztás növekedése és a változó energiaárak az egész világon ösztönzik az építészeti szabványok folyamatos szigorítását. Ezzel párhuzamosan az épülettulajdonosok és -használók elvárásai is nőnek, egyre többen szeretnének szabványon felüli energiahatékonyságú épületekben lakni és dolgozni - hívja fel a figyelmet az intézet.

Ennek megfelelően az Európai Unióban is szigorodnak az előírások, 2021-től már csak az új szabványnak megfelelő lakóházak építését engedélyezik az Épületenergetikai Irányelv alapján; közintézményekre már 2019-től érvényben lesz az új szabvány - olvasható a közleményben.

A látogatható házak sokfélék: van köztük új és felújított épület, ökofaluban található szalmabála ház, minősített passzívház, saját kezűleg felújított ház, de épülő 100 lakásos önkormányzati passzívház, zöld óvoda is. Az épületek és a látogatások időpontja a hatekonyhaz.hu oldalon található meg, itt lehet a látogatásra is jelentkezni.

 

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?