1 °C Budapest

Lakást 4 millió alatt Pesten? Nem lehetetlen: itt a lista!

Pénzcentrum
2013. november 1. 17:37

A leggazdagabb magyaroknak kínált luxusingatlanokról készült összeállítások gyakran bejárják a médiát. Szintén sokakat foglalkoztathat azonban az a kérdés, hogy milyen lakásokhoz is lehet hozzájutni a lehető legkevesebb pénzből. Ezúttal az Otthontérkép blog készített összeállítást arról, hány darab és milyen 4 millió forint alatti lakás található jelenleg a közel 15 ezer budapesti ajánlatuk között. Érdemes böngészni, hiszen igazi gyöngyszemekre is bukkantak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A keresés egyértelmű eredményt hozott - írja az Otthontérkép blog: Budán jelenleg egyetlen 4 millió forint alatti lakást sem találtak, míg Pesten közel 30-at is, amiből azonban jópár nem öröklakás, hanem értékesítésre szánt önkormányzati lakás bérleti joga. A legolcsóbb lakások jellemzően 10 és 30 négyzetméter közötti mérettel rendelkeznek, és legsűrűbb előfordulási helyük a belső kerületek, mint Józsefváros, Ferencváros; de találhatunk ilyen hajlékokat Pesterzsébeten, Zuglóban, Újpesten, vagy Csepelen is. Meggyőző alkudozás után pedig szinte minden kerületben le lehet szorítani egy-egy lakás árát a 4 milliós szint alá.


Lássunk néhány példát!
(Még több képért és a lakások egyéb adataiért kattints a fotókra)

3,4 milliós irányáron kínálják ezt a Népszínház utcai, 18 négyzetméteres lakást a Józsefvárosban. Ha ügyesen tárgyalunk, akkor talán az első ránézésre eredetinek tűnő, vélhetően a viszonylag híresnek mondható Utolsó vacsorát ábrázoló Leonardo da Vinci festmény is a miénk lehet. További érdekesség, hogy a Népszínház utcától alig 2 kilométerre található a polihisztorról elnevezett közterület, szintén a VIII. kerületben.

(Forrás: Otthontérkép blog)

Terézvárosban 3,99 millió forintról mehet az egyezkedés erre a 12 négyzetméteres garzonra, ami a leírás szerint ráadásul teljesen felújított és 35 ezer forintért állandó bérlővel is rendelkezik.

ELINDULT A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.

(Forrás: Otthontérkép blog)

Zuglóban 3,8 millióért ennek az önkormányzati lakásnak a bérleti jogát szerezhetjük meg, ám nem nagy összeg ez a Pest Rózsadombjának nevezett kerületben egy olyan 28 négyzetméteres ingatlanért, ami közel van a Tescohoz, és az épületben lévő vezetékek 2003-ban lettek kicserélve. A szekrénysor közepéről visszakacsintó hölgyek ledér portréit pedig csak a részletekre érzékeny olvasóink figyelmébe ajánljuk.

(Forrás: Otthontérkép blog)

Végül egy klasszikus szobakonyhás lakás helyett, konyhafürdő plusz szoba kombinációjú, Kőris utcai lakást mutatunk be, amely azontúl, hogy jó állapotú, és a 25 négyzetmétere 3,9 milliót kóstál, az udvarán még közös bográcsozó, grillező is található.

(Forrás: Otthontérkép blog)

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 5. vasárnap
Vilma
48. hét
December 5.
Advent (2.)
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?