0 °C Budapest

Ez a luxusvilla lett az Év Háza + képek

Pénzcentrum
2013. október 7. 16:41

Racionalitás, tisztaság, és átláthatóság jellemzi azt a Sóskúton található épületet, amely idén elhódította az Év Háza díjat.

A Dévényi Tamás építész tervei alapján, Sóskúton megépült "H háza" nyerte az idei Év Háza díjat. "Az épület formavilága, alaprajzi elrendezése a paraszti építészet tömörségét, tisztaságát idézi, amely a magas szintű megvalósítással párosult" - hangzott el a zsűri rövid értékelésében.

"A forma a végsőkig, a paraszti építészet tömörségéig leegyszerűsített. Hasonlóképpen az alaprajzi elrendezés is a háromosztatú tér tiszta szerkesztését idézi. Homlokzatán csak két anyag, a fa és a fém használata dominál. Mindezek rendkívüli szuggesztivitást kölcsönöznek az épületnek. Ez a viselkedés nem tűri a tévedést, de mégoly apró humor megjelenését sem. A tájképi kert és a ház harmonikus együttest alkot" - méltatta a győztes alkotást Dévényi Sándor DLA, a zsűri elnöke (természetesn csak névrokona az tervezőnek - a szerk.).

Az Év Háza díj Magyar Építész Kamara különdíját Bulcsu Tamás, Fortvingler Éva, és Móser Tamás szigligeti munkája kapta. A Balaton-felvidéki nyaraló kiváló példát állít a hagyomány és a korszerűség összehangolhatóságáról. A Magyar Építőművészek Szövetségének különdíját pedig Borsos Ágnes, és Bachman Zoltán Kővágószőlősön található alkotása hódította el.

Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke a díjátadón bejelentette: "a kormányfővel történt egyeztetés sikerrel zárult; jövőre az építészet évét ünnepelhetjük. Ennek keretében, jelentős költségvetési támogatással bebizonyítjuk, hogy a magyar építészet készenléti állapotban van - kész arra, hogy belépjen nyugat Európába."

NEKED AJÁNLJUK
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?