24 °C Budapest

Változás! Valaki hónapokig nem kaphat villanyszámlát

Pénzcentrum
2010. július 22. 11:02

Nyaralók, garázsok, illetve egyéb, kis áramfogyasztású ingatlanok esetén gyakran előfordul, hogy az alacsonyabb összegű számlák befizetése - a havonta ismétlődő utánajárás, a sorban állás, vagy akár a minden hónapban jelentkező átutalási költség miatt - indokolatlan terheket ró az ügyfelekre.

Annak érdekében, hogy a számlák kis értékéhez viszonyítva jelentős kényelmetlenség alól tehermentesítsék az ügyfeleiket, az ELMÛ a jogszabályi környezet kedvező változását kihasználva és ezzel a megoldással is kedvezve ügyfeleinek, az 1000 forintos értékhatár eléréséig nem állít ki számlát.

Amikor a havonta fizetendő, kis értékű villanyszámlák felgyűlt összege eléri az 1000 forintot, az ELMÛ csak akkor készíti el és küldi meg a számlát az ügyfeleinek. Ez az áramszámla a kis értékű - ezért havonta ki nem számlázott - villanyszámlák értékét egyben, egy összegben tartalmazza.

A "fizetésmentes" hónapok alatt felgyűlt számlák értékére sem kamatot, sem egyéb költséget nem számolnak fel. A társaság ezen kis fogyasztású hónapok anyagi terhét az összeghatár eléréséig térítésmentesen hitelezi meg az ügyfelek számára.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?