28 °C Budapest

Hol mennyivel csökken a villanyszámla?

Pénzcentrum
2010. június 16. 08:32

A Magyar Energia Hivatal nyilvánosságra hozta a 2010. július elsejétől érvényes áramárakat. Az összes szolgáltató árcsökkentésért folyamodott, és a MEH minden esetben jóváhagyta a szolgáltatók által kért csökkentéseket. Az árcsökkentésekre nem lesz hatással a tegnap megszavazott moratórium.

A MEH honlapjára feltett közlemény szerint a szolgáltatók által kért csökkentések mértékét az alábbi tényezők alapján határozták meg:

* 2010. I-IV. havi tény és V-XII. havi becsült villamos energia értékesítési mennyiségek és beszerzési költségek
* a jogszabályban meghatározott éves átlagos árszabályozási árrés (1,98 Ft/kWh) éves szintű realizálása
* a tavalyi (2009. évi) árréstöbblet-elszámolásból eredő visszatérítés

Az energetikai kormányhivatal számításai szerint egy "átlagos" lakossági fogyasztóra vonatkozó (2400 kWh/év fogyasztás csak "A1" árszabásban) "teljes" végfelhasználói ár 2010. július 1-től szolgáltatótól függően 1.52-5.79% között csökken, ami havi 146-576 forintos havai megtakarítást eredményezhet.

A mostani közzététellel már biztosra vehető, hogy a kormány által elrendelni kívánt moratórium nem befolyásolja majd a júliusi áramár-csökkentéseket, hiszen a tegnap megszavazott törvénymódosítások úgy rendelkeznek, hogy mindaddig, amíg el nem készítik az új árszabályozást, a Magyar Energia Hivatal által legutoljára jóváhagyott tarifákat kell majd alkalmazni, vagyis az áram esetében a most bejelentetteket.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 10. 11:21