31 °C Budapest

A KKV-k kerülhetnek az energiaszolgáltatók célkeresztjébe

Pénzcentrum
2010. június 14. 12:50

A magyar KKV-k közel fele nem észlelt konkrét megkeresést az energiapiaci szolgáltatók felől, miközben ez a szegmens az áram esetében 350 mrd forintos, míg a gázszolgáltatásnál 450 mrd forintos piacot jelenthet.

A BellResearch és a MentorPartner által készített felmérés szerint a magyar KKV szektor még többnyire felderítetlen terep a magyar energiakereskedők, energiaszolgáltatók számára, amit mi sem példáz jobban, hogy a hazai kis- és középvállalatok közel fele eddig nem észlelt konkrét megkeresését az energiapiaci szolgáltatók felől.

Ez különösen azért is érdekes a kutatást lefolytató két cég szerint, mert ez a szegmens az áram-és gázszolgáltatást is számításba véve közel 800 mrd forintos piacot jelenthet a magyarországi energiakereskedők számára.

A társaság számításai szerint 44,000 szereplős KKV szektorból közel 30,000-en rendelkeznek közvetlen áramelőfizetéssel, míg a gázszolgáltatás esetében a közvetlen előfizetők száma 26,000.

A kutatási eredmények nagy része nem publikus, de felmérést bemutató mai rendezvényen megtudhattuk, hogy a KKV-esetében az energiaszolgáltatással kapcsolatos döntések jelentős részét a cégvezetők, cégtulajdonosok hozzák meg (37%), míg a műszaki vezetők döntési kompetenciája ebben a kérdésben csupán 13%-os. Viszonylag magas arányban döntenek azonban a cégen belüli "bizalmi" emberek (például könyvelők), amelyek az esetek egyötödében jelezték az energiaellátási kérdésekre kiterjedő hatáskörüket.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A felmérés szerint a szolgáltatóváltás kapcsán rendkívül fontos tényező az elégedettség is: viszonylag alacsony szintű elégedettségromlás már nagymértékben növelheti a váltási hajlandóság. E témában egyébként a vállalati szereplők nagyobb arányban gondolkoznak a szolgáltatóváltáson, mint a intézményiek, ami a két csoport felkészültségében is megmutatkozik.

A kutatási eredmények szerint a közeljövőben a gáz- és villanypiacon egyaránt 7-8,000 fogyasztó gondolkozik - komolyan - azon, hogy szolgáltatót vált.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Ez lehet a jövő igazi sikerszakmája: rommá keresheti magát a gyerek, ha kitanulja?

Csak úgy, mint a többi technikai vívmányt, úgy a 3D nyomtatót is ajánlják szakértők a gyerekeknek is, hiszen rengeteget tanulhatnak, miközben alkotnak.

Őrült drágulás a magyar zöldségeseknél: sokan már így védik ki a kegyetlen inflációt

Nem járunk az élen abban, hogy elegendő zöldséget és gyümölcsöt együnk. A napi közel fél kiló gyümölcsöt és zöldséget pedig egyre nehezebb beszerezni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 25. szombat
Vilmos
25. hét
Június 25.
Vitiligo világnapja
Június 25.
Barlangok napja
Június 25.
Tengerész világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?