27 °C Budapest

Jól fogynak idén a villanykörték!

Pénzcentrum
2010. július 19. 15:32

A Philips legfrissebb negyedéves gyorsjelentése szerint idén megugrott a villanykörték, valamint televíziók forgalma, és várakozásaik szerint ez a tendencia év végéig folytatódni fog.

A holland elektronikai cégóriás az idei év első három hónapjában 262 millió eurós nettó profitot könyvelhetett el, szemben a tavalyi 45 millió euróval, mindezt úgy, hogy közben magasabb adókkal, és egyéb kiadásokkal kellett szembesülniük.

Az árbevételük 12 százalékkal, 6,2 milliárd euróra emelkedett, ezen belül a villanykörték forgalma 13 százalékkal nőtt, amit elsősorban a feltörekvő piacokon tapasztalható erős, kétszámjegyű forgalomnövekedésnek köszönhetnek.

Az év eleji gyors növekedés után a második félévtől visszafogottabb, de erős egyszámjegyű növekedéssel kalkulál a cég, mivel Európában, és az USA-ban is lassan térnek magukhoz a piacok.

A foci vb-nek köszönhetően szezonálisan megugrottak a tévéeladások is, ez azonban az év végéig szintén lecsengő eredményt mutat majd.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 25. hétfő
Eufrozina, Kende
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM