27 °C Budapest

Jól fogynak idén a villanykörték!

Pénzcentrum
2010. július 19. 15:32

A Philips legfrissebb negyedéves gyorsjelentése szerint idén megugrott a villanykörték, valamint televíziók forgalma, és várakozásaik szerint ez a tendencia év végéig folytatódni fog.

A holland elektronikai cégóriás az idei év első három hónapjában 262 millió eurós nettó profitot könyvelhetett el, szemben a tavalyi 45 millió euróval, mindezt úgy, hogy közben magasabb adókkal, és egyéb kiadásokkal kellett szembesülniük.

Az árbevételük 12 százalékkal, 6,2 milliárd euróra emelkedett, ezen belül a villanykörték forgalma 13 százalékkal nőtt, amit elsősorban a feltörekvő piacokon tapasztalható erős, kétszámjegyű forgalomnövekedésnek köszönhetnek.

Az év eleji gyors növekedés után a második félévtől visszafogottabb, de erős egyszámjegyű növekedéssel kalkulál a cég, mivel Európában, és az USA-ban is lassan térnek magukhoz a piacok.

A foci vb-nek köszönhetően szezonálisan megugrottak a tévéeladások is, ez azonban az év végéig szintén lecsengő eredményt mutat majd.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?