7 °C Budapest

Ingyenebéd: már 2016-tól járhat a legszegényebbeknek

Pénzcentrum
2015. április 29. 08:30

A nyári tanítási szünetben is kötelezően ingyenessé tenné 2016-tól a kormány a rászoruló gyermekek számára biztosított étkeztetést - írta szerdai számában a Napi Gazdaság.

A lap értesülése szerint 1-2 milliárd forinttal meg is emelhetik a 3 milliárdos jelenlegi étkezési keretet, hogy a települési önkormányzatokat pályázati úton támogató rendszert fel lehessen számolni, és a nyári egyszeri meleg ebédet jövőre minden kedvezményezettnek biztosítani tudják. Idén nyáron mintegy 135 ezer gyerek kap ingyen ebédet, ám jövőre ez a szám így elérheti a félmilliót.

Czibere Károly szociális ügyekért és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár a lapnak megerősítette: valóban folynak egyeztetések, hogy a közel 500 ezer kedvezményezett gyerek nyári étkeztetése biztosított legyen. Azt mondta: ehhez minden feltétel adott és megvan a kapacitás is. Ezenkívül a jogszabályi környezet és a forrás is adott, az előttünk álló hónapokban azt kell megvizsgálni, hogy a rendelkezésre álló hárommilliárd forint elegendő-e - fogalmazott.

A lap azt írta: az államtitkár szavaiból az is kiderült, már szerdán megjelenhet az idei ingyenes nyári étkeztetésre vonatkozó pályázati anyag, amellyel az önkormányzatok előreláthatóan május 7-i leadási határidővel igényelhetnek állami támogatást.

NEKED AJÁNLJUK
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?