21 °C Budapest

Pénzügyi ismeretterjesztő kiadványt kapnak a középiskolások

Pénzcentrum
2013. április 24. 12:02

Április végéig több mint 112 ezer középiskolás kapja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "A pénz beszél! - Te érted?" című tájékoztató füzetét - tájékoztatta lapunkat az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank - a Diákhitel Központ, a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával - 2013-ban is elkészítette rövid tájékoztató füzetét, amely április végéig eljut az ország valamennyi, mintegy 1200 középfokú iskolájába. A tájékoztató kiadványt több mint 112 ezer 11. évfolyamos nappali tagozatos diák kapja meg.

A füzet közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korban találkozhatnak. A színes, diákok nyelvezetén íródott tájékoztató többek között olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint hogy mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártyahasználatról, mire használható a diákhitel, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontos az árstabilitás.

Az MNB tanári segédanyag összeállításával is segítséget nyújt a füzetben található témák feldolgozásához, a diákok pedig egy kvíz kitöltésével tesztelhetik, hogy mennyire tudják hasznosítani a kiadványban szereplő információkat.

Mint a közlemény emlékeztet, a Magyar Nemzeti Bank egyik fontos, törvényben rögzített feladata a pénzügyi rendszer stabilitásának támogatása. A felnövekvő nemzedék akkor fogja mindennapi pénzügyeit okosan alakítani, pénzügyi szolgáltatóit kellő tudatossággal kiválasztani, ha megfelelő ismeretekkel rendelkezik az alapvető pénzügyi, gazdasági fogalmakról. Ezzel biztosítható, hogy hitelei, megtakarításai megfeleljenek életvitelének, anyagi helyzetének. Mindez pedig hozzájárul a pénzügyi közvetítő rendszer zavartalan működéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35