Pénzügyi ismeretterjesztő kiadványt kapnak a középiskolások

Pénzcentrum
2013. április 24. 12:02

Április végéig több mint 112 ezer középiskolás kapja meg a Magyar Nemzeti Bank (MNB) "A pénz beszél! - Te érted?" című tájékoztató füzetét - tájékoztatta lapunkat az MNB.

A Magyar Nemzeti Bank - a Diákhitel Központ, a Nemzetgazdasági Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének támogatásával - 2013-ban is elkészítette rövid tájékoztató füzetét, amely április végéig eljut az ország valamennyi, mintegy 1200 középfokú iskolájába. A tájékoztató kiadványt több mint 112 ezer 11. évfolyamos nappali tagozatos diák kapja meg.

A füzet közérthető formában tájékoztatja a fiatalokat azokról a legfontosabb pénzügyi termékekről és szolgáltatásokról, amelyekkel már 17-18 éves korban találkozhatnak. A színes, diákok nyelvezetén íródott tájékoztató többek között olyan alapfogalmakat igyekszik tisztázni, mint hogy mi a bankszámla, mit kell tudni a biztonságos bankkártyahasználatról, mire használható a diákhitel, milyen megtakarítási formák léteznek, miért fontos az árstabilitás.

Az MNB tanári segédanyag összeállításával is segítséget nyújt a füzetben található témák feldolgozásához, a diákok pedig egy kvíz kitöltésével tesztelhetik, hogy mennyire tudják hasznosítani a kiadványban szereplő információkat.

Mint a közlemény emlékeztet, a Magyar Nemzeti Bank egyik fontos, törvényben rögzített feladata a pénzügyi rendszer stabilitásának támogatása. A felnövekvő nemzedék akkor fogja mindennapi pénzügyeit okosan alakítani, pénzügyi szolgáltatóit kellő tudatossággal kiválasztani, ha megfelelő ismeretekkel rendelkezik az alapvető pénzügyi, gazdasági fogalmakról. Ezzel biztosítható, hogy hitelei, megtakarításai megfeleljenek életvitelének, anyagi helyzetének. Mindez pedig hozzájárul a pénzügyi közvetítő rendszer zavartalan működéséhez.

NEKED AJÁNLJUK
Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

Rengeteg magyar kedvenc terméke tűnhet el a boltok polcairól: óriási a baj, ennek nem látni a végét

Papírhiány, munkaerőhiány, az adózási rend változása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre nehezebb kiadni könyveket.

Lenullázhatja a magyar családokat a rezsiemelés: ide menekítsd a pénzed, amíg megteheted

Sokan a téltől félnek, mondván nehéz lesz kikalkulálni a megemelkedett rezsiárakat, de a lakásárak, albérlet árak is az egekben.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. október 3. hétfő
Helga
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Ingyenes régiós fórum a helyi kkv-knak szakértőkkel.
Megújuló energia workshop a Lakás kiállításon
3 napig ingyenesen a LAKÁS KIÁLLÍTÁSON szeptember 23-25 között!
EZT OLVASTAD MÁR?