2020. szeptember 18. péntek Diána
HR Centrum

Szomorú valóság: ebben a szakmában sem rúghatnak labdába a magyar nők


A magyar informatikusok csupán kevesebb mint tíz százaléka nő, ezzel pedig a második legrosszabbak vagyunk Európában. Miközben ez az arány Romániában 25 százalék, Magyarország még magához képest is rontott. Ami pedig nagyobb baj, hogy tavalyhoz képest összesen is kevesebben dolgoznak IT végzettséggel.

Gyakori sztereotípia, hogy az informatikus hivatás férfi szakma. Noha egyre nagyobb mértékben találkozhatunk nőkkel a közvélekedés szerint hagyományosan férfiak által végzett munkakörökben is, az informatikusok esetén még mindig a férfidominancia a jellemző. Sőt, azt lehet mondani, hogy tavalyról idénre európai szinten sem nőtt a nők foglalkoztatottsági aránya a szektorban, de Magyarország egyenesen rontott is e tekintetben. A szektorban jellemző kiemelkedő jövedelmek és a munkaerőhiányi miatti könnyű bekerülés ellenére a munkavállalók összlétszáma némileg csökkent.

Magyarország a második legrosszabb helyen van, ami az információs szektorban foglalkoztatott nők számát illeti, ez 6500 nőt jelent a 62 ezerből az Eurostat friss adatai szerint. Százalékos bontásban ez azt jelenti, hogy az IT szektorban dolgozók 90 százaléka férfi. Mindez azért különösen érdekes, mert tavaly még 85 százalék volt a férfiak aránya itthon, amellyel bőven az európai mezőny közepén voltunk. A százalékok mögé nézve az eredmény még sokkolóbb -

egy év alatt ugyanis a női informatikusok fele eltűnt, számuk 12 ezerről 6 ezerre csökkent.

Az alábbi táblázatban a legtöbb EU-s országot szerepeltetjük, az egér mozgatásával tekinthetők meg a számok.

Nálunk csak Csehországban dolgozik kevesebb nő a szektorban, ott ez az arány a férfiak javára 93 százalék. Meglepő, de a női IT dolgozók arányának tekintetében Bulgária áll a legjobban a felmérés szerint - ott minden harmadik IT munkavállaló nő, de Törökország, Montenegró és Románia is előkelő helyet foglal el a rangsorban. Kevésbé meglepő, de jól szerepeltek az északi államok is az IT-s szakképesítésű nők foglalkoztatása terén, akárcsak a déli államok.

Régiós összehasonlításban elmondható, hogy bár a csehek mögöttünk vannak a rangsorban, rajtuk kívül az összes régiós szomszédunk jobban áll nálunk e tekintetben. A szlovákok 15,6 százalékos női munkavállalói aránya meglehetősen magasnak tekinthető, Románia pedig egyenesen az európai élmezőnyben van. A női foglalkoztatottak aránya a szektorban náluk 25 százalék.

Amiért különösen érdekes az adatsor, az az időbeli összehasonlítás. 2016-ban még mi voltunk az arányaiban második legtöbb IT-s nőt foglalkoztató ország. Így tehát a második legjobból a második legrosszabbá váltunk egy év alatt. Ez számban 6 ezer foglalkoztatott csökkenését jelenti.

Az arányok eltolódása tehát nem a férfi munkavállalók növekvő számának köszönhető, hanem a női IT-sek eltűnésének.

A kutatásból nem derül ki, hogy a létszámcsökkenés szektorelhagyásnak, vagy külföldi munkavállalásnak köszönhetőe-e, minden bizonnyla utóbbi a valószínűbb. Az információs szektor ugyanis az egyik legjobban fizető ágazat, kevés a valószínűsége, hogy a női munkavállalók fele pályaelhagyás mellett döntene. Sokkal valószínűbb a külföldi munkavállalás lehetősége, ugyanis a magyar IT szektor fizetéseinél csak a külföldi fizetések magasabbak. Ráadásul több külföldi országban is munkaerőhiány tombol a területen.

Noha az eredmény nem túl fényes, a tavalyi adatok ismeretében méginkább fájó. Egy évvel ezelőtt is csak Románia tudott megelőzni minket - a szomszédban akkor a jelenleginél is magasabb, 27,5 százalékos volt az IT-s nők aránya. Az ábrán látható, hogy a tavalyi évhez képest a szám a többi országban is csökkent, egyedül Horvátország tudott jelentős mértékben javítani.

Ahogy az látható, a sztereotípiák ebben az esetben igazak - uniós szinten is mindössze 14 százalék a női munkavállalók aránya, és csupán egy olyan ország van Európában, ahol ez az arány meghaladja a 30 százalékot. Azért is érdekes ez a szám, mert az információs szektor az egyik legjobban fizető ágazat ma, a magyar fizetések pár év fejlesztői tapasztalat után akár a bruttó egymilliós fizetést is elérhetik.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

HRBLOGGER
legacykft
2020. 09. 18. 09:00
Következetesség a fejlesztésben

Alapelveihez, elgondolásaihoz hű, azoknak megfelelően viselkedő, azokkal összhangban kommunikáló...

hrbonbon
2020. 09. 17. 12:01
A vezetők felelőssége - a tervezés fontossága

Mégis megérkezett, amit szerettünk volna elkerülni! Még bőven benne voltunk az első hullámban...

perfekt
2020. 09. 16. 11:28
A számlaszintű adatszolgáltatás változásai 1.

A számlaszintű adatszolgáltatás szigorítása két lépcsőben valósul(t) meg, első lépésként...

ajovomunkahelye
2020. 09. 15. 08:35
A járvány meghozta a változást: a digitalizáció áll a középpontban

A járványhelyzet nemcsak a mindennapi életünket, de a munka világát is véglegesen megváltoztatta....

hrdoktor
2020. 09. 14. 06:30
A balkezesek tényleg kreatívabbak?

Még mindig keveset tudunk a balkezességről, pedig az emberek minimum 8-10 százalékának ez az ügyesebb...

coachco
2020. 09. 05. 12:47
A kertműveléstől a szabad gondolkodásig

Tegnap vehemens kertészkedésbe kezdtem, kiástam a három bokor krumplimat, gazoltam, leszedtem a paradicsomot...

vezetoi-coaching
2020. 08. 23. 17:00
Az új „normálok” és az antifragilitás...

Nézzünk 3 egymástól elég távoleső, nagyon különböző területeket érintő mintát, patternt...

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

09.18-09.23
Országos

Auchan

09.18-09.23
Országos

Lidl

09.18-09.23
Országos

Spar

09.18-09.23
Országos

Interspar

09.18-09.23
Országos

Tesco

09.17-09.23
Országos

Tesco

Tanévkezdés
08.18-09.20
Országos

  Ajánlatunk

Portfolio HR Revolution 2020 Konferencia

Vörös riadó! A munkaerőpiac aktuális kérdései, kihívásai, és természetesen a lehetséges megoldások.

Sustainable World 2020 Konferencia

A jövő vállalata konferenciát, melyen a fenntarthatóságról, zöld finanszírozásról és befektetésekről, az energiatársaságok aktuális helyzetéről, és a zöld vállalatok kihívásairól, lehetőségeiről lesz szó.