7 °C Budapest

Rengeteg sofőrt keresnek: 448 ezer forintos fizetés, B-s jogsi is elég

2018. március 28. 14:03

Akár 448 ezer forintos bruttó bért ígérve toboroz buszsofőröket a BKV. Az állásra ráadásul csekély jelentkezési feltételeket állapítottak meg, így például kötelező idegennyelv használatról egyáltalán nincs benne szó, sőt alapfokú végzettség is bőven elegendő a munkakör betöltéséhez.

Új álláshirdetésre figyeltünk fel a BKV hivatalos weboldalán - a facebookon keresztül -, ami mellé egy újraszerkesztett jelentkezési felület is tartozik. A portálon közzétett hirdetmény alapján 2018-ban egy leendő buszsofőr akár 448 ezer forintos bruttó bért is hazavihet.

A BKV legújabb toborzó hirdetménye.

A képen ugyanakkor jól látszik, hogy a 2017-es havi bruttó bér a sofőrök átlagából van számolva, így a 2018-ra előirányzott 12 százalékos bérfejlesztés is átlagban értendő.

A hivatalos oldalán elérhető megújult jelentkező felületen fontos változás például, hogy most már a meglévő jogosítványtípus alapján - szortírozva - lehet jelentkezni. Ez annyit jelent, hogy B, C kategóriával először csupán vezetői tanfolyamra, D kategóriával már egyből egy betöltendő állásra lehet jelentkezni. A tanfolyamok alatt ösztöndíj érhető el, ám tanulmányi szerződés kötése szükséges a vállalattal.

Ezután azonban nincs újdonság a munkakör betöltésének feltételeit illetően:

  • 21. életév,
  • a kiválasztott jogosítvány kategóriában érvényes vezetői engedély,
  • alapfokú végzettség,
  • egészségügyi alkalmassági,
  • érvényes PÁV II. vizsga.

A vállalat mindezek után 1461 forint/órás alapbért ajánl a leendő autóbuszvezetőknek, plusz kollektív szerződés szerint bérpótlékot és juttatásokat.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sofőröket bármi áron

Az utóbbi időben több magyar tömegközlekedési nagyvállalat is rákapott arra, hogy különböző járatain kutatja leendő munkatársait. A járművek falára, ablakára kiragasztott állásajánlatok sokszor igen kecsegtető lehetőségeket kínálnak, miközben alig kötnek ki feltételeket. A Pénzcentrum az utóbbi időben számtalan ilyen, újszerű toborzási akcióról is beszámolt:

  • Legutóbb a BKV keresett villamosvezető tanulókat, akik már a tanulási folyamat során is 180, illetve 217 500 forintot zsebelhetnek be
  • Ezt megelőzően a MÁV hirdetett HÉV járatain szintén leendő sofőröket toborozva, ők akkor a tanfolyam idejére 180 500 forintot ígértek, amit egy ösztöndíjprogrammal 50 000 forinttal toltak volna meg havonta

Ennél is korábban a BKV egyébként már próbálkozott ablaküvegre ragasztott hirdetésekkel buszsofőröket keresni, ám annak az ügynek csúnya bonyodalom lett a vége. Sokáig úgy tűnt ugyanis, hogy a leendő sofőrök többet keresnének, mint a már régóta a cégnél dolgozó kollégák. Ez jött át legalábbis a szóróanyagokon látható 400 ezer forintos álomajánlatokból.

Hamar kiderült ugyanakkor, hogy a hirdetésekben feltüntetett fizetések valójában a jelenlegi sofőrök átlagkeresetét jelentette, nem pedig a kezdőbéreket.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2024.04.23 12:25
A "GINOP PLUSZ-3.2.1.-21 III. ütem keretein belül képzési és bértámogatási lehetőségek vehetők igény...
hrdoktor  |  2024.04.23 11:46
Sokan szenvednek kézfájdalmaktól a számítógépes munka következtében, ami helyes egérhasználattal jel...
coachco  |  2024.04.16 16:42
Nekem a csend! A csendre való vágyakozás maga! [...] Bővebben!
laskainelli  |  2024.03.26 12:00
A házasság egy olyan szövetséget jelentene, amelynek mélysége biztonságot és figyelmet biztosít a fe...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 24. 13:12
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm