17 °C Budapest
Lebuktak: ennyit fizet a szakácsoknak a Vapiano Budapesten

Lebuktak: ennyit fizet a szakácsoknak a Vapiano Budapesten

2018. november 12. 11:00

A Vapianót is utolérte vendéglátóipart sújtó munkaerőhiány, ezúttal több pozícióra keresnek munkaerőt. A hirdetés tartalmazza a nettó fizetést, ezen felül pedig egyéb juttatásokat is biztosít az olaszos ételeket kínáló étteremlánc. A szektort érintő munkaerőhiányra a legszemléletesebb példa az, hogy még a szakács pozíciókra sem szükséges előképzettség.

A vendéglátóipart kiemelten sújtja a munkaerőhiány, gyakorta találhatunk éttermek ajtajára kifüggesztett hirdetéseket, amelyben szakácsokat, pincéreket keresnek. Nem egyszerű a vendéglátósok, éttermek helyzete, ugyanis a környékbeli országokban is két kézzel kapkodnak a szektor munkavállalói iránt, jellemzően magasabb fizetéssel. Nemrég mi isírtunk róla, hogy egy osztrák McDonald'sban háromszor annyi fizetést kínálnak, mint Magyarországon.

Mi most az egyik közösségi oldalon futottunk bele a Vapiano hirdetésébe, amelyben különböző pozícióra keresnek munkaerőt. Nem csupán a konyhába és az éttermekbe keresnek embert, de az éttermet támogató háttértevékenységek közt is akad üresedés. A keresett pozíciók a következők:

  • pasta szakács
  • pizza szakács
  • salátakészítő
  • pénztáros
  • szervizes
  • konyhai kisegítő
  • mosogató
  • báros
  • desszertkészítő
  • motoros futár

Ahogy az más, hasonló esetekben is jellemző, a munkabért itt is feltüntetik a hirdetésben. A Vapiano dolgozójaként az alábbi pozíciókban 150-192 ezer közötti nettó fizetésre számíthatunk. Mindemellett a munkavállalók megtarthatják a borravalókat, ahogy meleg étkezést is biztosít számukra a vállalat. A "stabil, bejelentett" munkahely is szerepel az étterem állásajánlatában.

A hirdetést az Instagramon találtuk, az alábbi galériában olvasható annak teljes szövege:

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A munkaerőhiányra a legszemléletesebb példa, hogy több éttermükbe is keresnek munkaerőt. A választható éttermek a következők: Deák tér, Mom Park, Werstend, Kolosy tér. Az elvárások között a nyitottság, jó állóképesség és igényes megjelenés mellett nem szerepel korábbi tapasztalat, a betanítást minden pozícióban helyben végzik. A munkaidő napi 8 óra, heti öt nappal, több műszak vállalása ugyanakkor feltétel.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.13 10:30
A veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló, többször módosítot...
vezetoi-coaching  |  2021.05.12 15:36
Duolingo „használati utasítás” (blogokból szedtem össze, de alapvetően a saját gyakorlati tapasztala...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?