Erről nem szívesen beszélnek: ők a hazai munkaerőhiány igazi nyertesei

2019. január 28. 05:44

Ma már szinte nincs is olyan magyarországi cég, vállalkozás, amelyik ne érezné saját bőrén: súlyos munkaerőhián van az országban. Nincs más lehetőségük, mint hogy nyitniuk kell olyan társadalmi csoportok irányába, akik előtt eddig zárva voltak a gyárak, üzemek, vállalatok kapui. Utánajártunk, vajon nagyobb sikerrel pályázhat-e ma egy állásra olyasvalaki, akit 5-10 évvel ezelőtt nem láttak szívesen?

Soha nem látott magasságba emelkedett a munkaerőhiány a harmadik negyedévben a KSH adatai alapján. 280-290 ezer képzett dolgozóra lehet szükség a Portfolio kalkulációja szerint, mindemellett nem szabad elfelejteni, hogy a magyar munkaerőpiacon elméletileg továbbra is 400 ezer fő körüli tartalék van jelen.

Éppen ezért egyre nagyobb szükség van a nyugdíjasokra, a minél hamarabb munkába álló kismamákra, a tanulmányaik mellett munkát vállaló diákokra, megváltozott munkaképességűekre, a közmunkásokra és romákra is.

Ez utóbbiak "gazdasági és munkaerő-piaci integrációja a jelenlegi és a jövőbeli foglalkoztatás egyik kulcskérdése" - derül ki a Közfoglalkoztatási Portálon megjelent A romák foglalkoztatása című műhelybeszélgetésről készült összefoglalóból. 

A KSH adatai is alátámasztják mindezt

"Az Európai Bizottságnak a magyar foglalkoztatáspolitikát is áttekintő, 2017-ről készült országjelentése amellett, hogy elismerőn szólt a munkaerőpiaci indikátorok javulásáról, több kritikai észrevételt is megfogalmazott. Így egyebek mellett azt, hogy az alacsony képzettségűek, a nők, a fogyatékkal élők, illetve a roma etnikumhoz tartozók aránytalanul kis arányban vannak jelen a magyar munkaerőpiacon" - derül ki a KSH Munkaerőpiaci helyzetkép 2014-2018 című kiadványából. 

Mivel az alacsony iskolai végzettségűek foglalkoztatási kilátása az átlagosnál rosszabb, ebből már eleve következik, hogy a roma népesség az átlagosnál kisebb arányban és kevésbé előnyös pozíciókban van jelen a munkaerőpiacon. 

Ehhez persze hozzájárul az is, hogy a romák jelentős része az ország kedvezőtlen munkaerőpiaci helyzetű térségeiben és/vagy rossz közlekedési kapcsolat jellemezte községekben él, ahol nemcsak a helybeni munkalehetőség kevés, de ingázási távolságban sincs érdemi munkahelykínálat. Az sem segíti a munkahelyi elköteleződést és a foglalkoztatás biztonságát, hogy 2017-ben minden második roma foglalkoztatott határozott idejű szerződéssel dolgozott, miközben a nem romák esetében ez az alkalmazási forma a 10 százalékot sem érte el. 

Bár a hátrányos helyzetű munkavállalói csoportok munkaerőpiaci helyzete, köztük a romáké az átlagnál még mindig kedvezőtlenebb, az elmúlt években a foglalkoztatási rátájuk látványosan növekedett. Az alacsony, legfeljebb alapfokú végzettséggel rendelkező 20-64 évesek foglalkoztatási rátája az alábbiak szerint alakult a statisztikai hivatal adatai szerint:

  • 2010: 36,1 százalék
  • 2014: 44,3 százalék
  • 2017: 53,9 százalék

Ugyan még mindig lényegesen nagyobb arányban vannak jelen a közfoglalkoztatásban, ugyanakkor nőtt a körükben az elsődleges munkaerőpiacon munkát találók aránya. A kiadvány szerint a férfiak voltak inkább azok, akik ki tudtak lépni a közfoglalkoztatásból.

Van kiút

Ennek elősegítésére több kormányzati és civil program is létrejött, ilyen például az Autonómia Alapítvány által 5 éve vitt, HRom elnevezésű foglalkoztatási program. Segítségükkel a legalább érettségivel rendelkező roma fiatalok és az őket foglalkoztatni kívánó nagyvállalatok találnak egymásra. 

A programban segítjük a jelentkezőket abban, hogy olyan álláslehetőségeket találjanak vezető magyarországi vállalatoknál, amelyek megfelelnek képzettségüknek és érdeklődésüknek. Számos olyan cég vesz részt a programban, amely szeretne több roma munkavállalót alkalmazni. A projekt egyszerre támogatja a potenciális roma munkavállalókat abban, hogy sikeresen lépjenek be az elsődleges munkaerőpiacra és a vállalati szektorba munkavállalóként, valamint a munkaadó cégeket is segíti, hogy sokszínű, befogadó munkahelyként valóban alkalmas roma jelölteket tudjanak alkalmazni 

 - tudtuk meg Kelemen Ágnestől, az Autonómia Alapítvány programvezetőjétől. Persze nem csak érettségizett fiatalok keresnek munkát, éppen ezért a következő nagy programukban majd a szakképzésben tanuló vagy onnan végzettség nélkül kikerülteket segítik a tanulmányaik befejezéséhez, hogy piacképes szakmákat megismerve es kitanulva, készségeiket fejlesztve jobb esélyük legyen az elhelyezkedésre, és a munkaerőpiacra való beilleszkedésre.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Az elmúlt 2 év tapasztalata, hogy ezeknek a fiataloknak, akikkel most dolgozunk, sokkal nagyobb arányban sikerül minőségi pozíciókhoz jutniuk, mint amiről valaha álmodni mertünk volna. 

Ezzel párhuzamosan a cégek részéről is egyre nagyobb nyitottságot tapasztalunk: amikor belevágtunk a programba, akkor volt nagyjából 4 cég, akit elértünk. Aztán lett 10. Ma pedig már ott tartunk, hogy lehet konferenciát rendezni roma foglalkoztatásra, és ott ül több tucat cég képviselője.

Ők jelenthetik a magyar társadalomban rejlő tartalékokat, de ez akkor is igaz lenne, ha éppen nem lenne ekkora szükség a tartalékra. "Azt tapasztaljuk, hogy nagyon megváltozott a foglalkoztatók viszonya ezzel a kérdéssel kapcsolatban. Kell az a tartalék, ezért elkezdtek ledőlni a tabuk."

Ma már lehet erről beszélni, és arról is, hogy néha nagyon nehéz: vannak kudarcok, félelmek, amikkel azonban lehet mit kezdeni. Hiszen kell a munkaerő. Ma már lehet arról beszélni, hogy a romák alkalmazása, a sokszínűség hogyan járulhat hozzá a céged sikerességéhez, nemcsak azért, mert hozzáférsz új munkavállalói csoportokhoz, hanem mert az így megerősített sokszínűség bővítheti az ügyfeleid körét és elégedettségét, növelheti a kreativitás, támogathatja a dolgozóid elkötelezettségét és még egy sor területen hozhat fejlődést. Számos esetben minket keresnek meg a magyarországi vállalatok azzal, hogy szeretnének velünk dolgozni, mert számukra érdekes ez a dolog" - összegezte tapasztalatait a szakember.

Az a nagy kérdés, hogy ez a pörgés vajon csak addig tart-e, amíg ilyen nagy a munkaerőhiány, és utána minden ajtó vissza fog-e csukódni? Elindulnak-e olyan, az intézményesülés felé mutató folyamatok, melyek segítenek valamennyire nyitva tartani őket?

Baranyában is vannak lehetőségek

F. Laura a pécsi Máltai Szeretetszolgálat munkaerőpiaci koordinátoraként dolgozik immár 5 éve (neve saját kérésére szerepel ebben a formában - a szerk). Feladata, hogy a szegregátumokban élőket segítse a nyílt munkaerőpiaci elhelyezkedésben. Első körben kliensei társadalmi helyzetét, iskolai végzettségét méri fel, és ha szükséges segít nekik az esetleges továbbtanulásban. Ezen kívül felkészíti őket az állásinterjúkra is. 

Sokat segít, hogy személyes példámon keresztül tudom meggyőzni az embereket: ha nekem romaként sikerült elhelyezkednem, akkor nincs reménytelen eset.

Öt évvel ezelőtt, amikor Laura munkát keresett, még nem voltak ennyire nyitottak a cégek: amint meghallották a leánykori nevét, elzárkóztak még a személyes találkozás lehetőségétől is. Azóta azonban sokat változott a helyzet, ahogy az Autonómia Alapítvány képviselője, Kelemen Ágnes is elmondta, a cégek ma már sokkal nyitottabbak a sokszínűségre - persze ebben nem kevés munkája van a szakembereknek, akik érzékenyítik a cégeket, és így terelgetik a legelesettebbek útját.

A Máltai Szeretetszolgálat szakemberének 2018-ban összesen 109 embert sikerült elhelyeznie pécsi és Pécs környéki munkahelyeket, és közülük mindenki útját nyomon követi azóta is.

Elmondása szerint a klienseinek nagyjából a 70 százaléka tud megmaradni az új munkahelyén. A lemorzsolódásnak sok oka van, melyre a cégekkel közösen keresik a megoldást, bizonyos esetekbe például az első 1-2 hónapban utazási támogatással segítik az új munkatársak bejárását.

Laura szerint főleg a hagyományos szakmák, például a varrónői az, ami már nem vonzó egy mai fiatal számára. Kijelenthetjük, hogy Baranyában is érezteti hatását a munkaerőhiány, tehát lehetőség adott mindenki számára, ma már nem akadály, hogy valaki roma származású.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
hrdoktor  |  2024.06.06 09:24
Kutatási eredmények szerint a gyakori digitális média használat körülbelül 10%-kal növeli az ADHD-ra...
perfekt  |  2024.06.04 14:41
A Perfekt Zrt. megkapta a Pénzügyminisztériumtól a Határozatot az Adótanácsadói és az Okleveles adós...
coachco  |  2024.06.02 21:06
A május végi hétvégén zajló Zöld Civil Országos Találkozó sokkal jobb élmény volt, mint amire számít...
laskainelli  |  2024.05.30 21:29
A nyár a felfrissülés, a kaland, a fény és a pihenés időszaka, számos lehetőséget kínál, hogy feltöl...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem