Bajban a legendás magyar énekes: mi lesz a luxusszállodával?

Pénzcentrum
2013. április 19. 15:54

Nem termeli ki az alkalmazottak bérét sem a Korda-villa - tudta meg a Bors. A sztárházaspár nem panaszkodik, hanem hakniból egészítik ki a szálló bevételeit, hogy ki tudják fizetni a milliós fűtésszámlát és a több éve ott dolgozó alkalmazottakat.

Tévés fellépések vállal és vidéki kultúrközpontok deszkáit koptatja inkább a Korda házaspár, mintsem megváljanak az életük munkájának tartott vállalkozástól. Erre azért van szükség, mert a szállóként működi villa nem termeli ki a fenntartási költségeket sem, Klárika szerint ez leginkább a pangó piacnak és a válságnak köszönhető.

"Nem arról van szó, hogy tönkrementünk, egyszerűen minket is érint a válság. De nem sírunk, nem kérünk kölcsön, hanem inkább többet dolgozunk, hogy ne kelljen elküldenünk a dolgozóinkat, és hogy ki tudjam fizetni a gázszámlát, ami az elmúlt két hónapban 1,2 millió forint volt. Nem úgy van ám, hogy beszaladok a bankba és kihozok húszmilliót. Bár úgy lenne! Nekünk a szállodánk és a velencei házunk minden vagyonunk - magyarázta Balázs Klári a bors kérdésére.

Pedig a turizmus nem áll olyan rosszul

Kérdés, mi lehet a gond a Korda-villánál, mivel a magyar kereskedelmi szálláshelyek nem állnak olyan rosszul mostanában - legalábbis a statisztikák szerint. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) 2012. évi előzetes statisztikái szerint az elmúlt évben a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő vendégek száma 3,6%-kal 8,3 millió főre, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma 4,8%-kal 21,6 millió éjszakára nőtt az előző évhez viszonyítva. A kereskedelmi szálláshelyek bruttó szállásdíjbevételei 8,2%-kal bővültek és 152,0 milliárd forintot tettek ki.

2012-ben a kereskedelmi szálláshelyet igénybe vevő külföldiek vendégéjszakáinak száma csaknem 900 ezerrel bővült és így összesen 11 299 804 éjszakát tett ki. Nemcsak a vendégéjszakák, hanem a vendégek száma (4 133 118 fő) is igen pozitívan alakult: 8,1%-os növekedést mutatott, miközben az Európai Turisztikai Bizottság (European Travel Commission, ETC) jelentése szerint Európában átlagosan mintegy 4%-kal nőtt a vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken. A magyarországi növekedési ütem a németországinak felel meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A szállodákban a kereskedelmi szálláshelyek átlagánál is kedvezőbben alakult a külföldi vendégéjszakák száma, átlagosan 11,0%-kal nőtt 2011-hez képest. A szállodai kategórián belül a négycsillagos szállodák vendégforgalma csaknem ötödével, 18,1%-kal bővült.

2012-ben országos szinten a külföldiek aránya a vendégek számát tekintve 49,7%-ot, a vendégéjszakák számát tekintve 52,3%-ot tett ki. A beutazó turizmus elsősorban a Budapest-Közép-Dunavidék régióban volt meghatározó, ahol a külföldiek adtáka vendégéjszakák 81,7%-át.

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
perfekt  |  2021.05.10 16:26
A közelmúltban olvashattunk arról, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított...
hrdoktor  |  2021.05.10 06:35
A munkahelyi egészségvédelem részeként az elhízás megelőzésével is foglalkoznunk kell. [...] Bőve...
legacykft  |  2021.05.07 18:55
Mielőtt erre a kérdésre válaszolnék, elmesélem, hogyan is fogalmazódott meg bennem. Ahogy minden fol...
hrbonbon  |  2021.04.27 21:03
Egy nem teljesen friss, de nagyon érdekes cikkre bukkantunk az Industrial and Organizational Psychol...
kovacstunde  |  2021.04.16 17:03
  Ebben a blogbejegyzésben Kovács Tünde andragógus, munkaköri trénerrel beszélgettünk azonos szempo...
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16