3 °C Budapest

Címke: diszkont kincstárjegy (21 cikk)

Pénzcentrum | 2013. április 24. 14:17

Kiderült: ennyit keres Majka

Majoros Péter, ismertebb nevén Majka az utóbbi évek legkeresettebb hazai előadói közé emelkedett, májusban például mindennap színpadra áll. Fárasztó, de megéri: zenésztársaival majd hétmillió forintot kaszál havonta. Mutatjuk, hova teheti Majka a megkeresett milliókat.

Pénzcentrum | 2013. április 18. 05:10

Kockázat nélkül is kaphatsz magas kamatot a pénzedre: mutatjuk a titkot

Az alapkamat változása hatással van a forintbetétek kamataira is. Csökkenésre jellemzően a betéti kamatok is visszaeséssel reagálnak. Ilyenkor merülhet fel a vállalkozó szellemű emberekben, hogy körbenézzenek a befektetési piacon, hogyan lehetne ezt a kamatcsökkenést kiküszöbölni. A nagyobb hozamok viszont nagyobb kockázatokat is hordoznak, ezért lényeges, hogy minél alaposabban megismerjük ezeknek a megtakarítási formáknak az előnyeit és hátrányait is. A Pénzcentrum.hu most megmutatja, hogy mi van a betéteken túl, és miben érdemes gondolkozni, ha a lehető legnagyobb hozamot szeretnéd elérni.

Világgazdaság | 2012. július 27. 11:20

Gáláns kamatokat kínál az állam a lakosságnak

A lakosság számára elérhető állampapírok kamata jócskán meghaladja az intézmények számára elérhetőekét. Az egyéves fix kamatozású lakossági papír lényegesen magasabb kamatot fizet, mint a tízéves államkötvény, a Féléves Kincstárjegyé pedig az ötéves államkötvényével vetekszik- írja a Világgazdaság.

Pénzcentrum | 2012. június 5. 15:32

Ezért nem lesz olcsó hitel használt lakásokra

Még mindig nem érhetőek el az Otthonteremtési kerekasztal által kidolgozott új kamattámogatott hitelek. A bankok többsége a szükséges rendszer kiépítésének időigényessége miatt késlekedik a használt lakás vásárlására is igényelhető hitelek bevezetésével, de sejthető, hogy a törvényben foglalt kamatplafon miatt sem sietnek a piacra lépéssel. A válaszoló hitelintézetek közül is a legkonkrétabb ígéret az év második felére vonatkozott a termék bevezetésével kapcsolatban.

Pénzcentrum | 2012. január 5. 14:25

Spekulálj te is a magyar államadóssággal, ilyen egyszerű

Óriásit ugrott az állampapírok hozama, nem egy hasonló című cikket olvashattunk az elmúlt napokban. Ez a következő időszakban sem biztos, hogy változni fog. Az ok egészen egyszerű: már egyre kevésbé bízik a világ abban, hogy teljes mértékben visszafizetjük az adósságainkat, ezért csak egyre drágábban hajlandó továbbra is kölcsönözni az államnak. A magyar állampolgár viszont mentes az ilyen spekuláns ösztönöktől, szívesen vesz ma is és holnap is magyar adósságot. Mit kell tudnunk a magyar államkötvényekről és kincstárjegyekről? Milyen kockázatok lehetnek a befektetésben? Érdemes ilyen magas hozam mellett vásárolni?

Pénzcentrum | 2009. június 18. 12:32

Budapest Világválogatott Alap: 25% hozam 3 év alatt

A Budapest Világválogatott Alap 3 milliárd forintos volumennel 2006. június 23-án indult útjára. A jelenlegi válságot is magában foglaló három éves futamideje alatt az alap 25%-ot meghaladó hozamot ért el 2009. június 10-éig, ami éves szinten több mint 7,5%-ot jelent.