15 °C Budapest

Csicskáztatott is a borsodi uzsorás: bilincsben a nyomor vámszedője

Pénzcentrum
2013. március 11. 19:31

Újabb uzsorást lepleztek le borsodban 2013. március 7-én a Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének nyomozói. A másoknak hitelt, de csirkefarhátot is extraprofitért kínáló uzsorás saját házában egy helyi férfit "csicskáztatott", aki az elvégzett munkájáért élelmet és a pincében kvártélyt kapott.

Uzsorabűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 48 éves tokaji férfival szemben, aki 2011-től elfogásáig környékbeli lakosoknak kisebb összegek kölcsönadását, illetve azzal összefüggésben előálló további "pénzzavaruk" esetén élelmiszerrel való ellátásukat végezte - extraprofit fejében.

Az eljárás adatai szerint az ügy gyanúsítottja az egyébként pénzintézeteknél eleve hitelképtelennek bizonyuló ügyfeleitől 50-100 százalékos kamatra szedte be a tartozásokat, ami a rászorulókat további súlyos nélkülözésnek tette ki. Amennyiben a sértettek hó közben újabb uzsorakölcsönök felvételébe már nem tudtak belevágni, úgy az uzsorás többek között csirkeszárnyat, csirkefarhátat, valamint sertés belsőséget tartalmazó húscsomaggal "segítette ki" őket, 16 ezer forintos vételáron, de volt, akinek dohányt adott el potom kilencezerért.

A nyomozók a férfinél megtartott házkutatás során több hitel és élelmiszer-tartozásokat tartalmazó feljegyzést találtak és foglaltak le. Az uzsorás "udvartartásához" tartozott az a 38 éves helybéli férfi is, akit háza körül "csicskáztatott", vagyis a neki elvégzett munkáért élelmezést és pincéjében szállást biztosított számára.

A 48 éves T. Györgyöt, valamint az "élelmiszercsomagok" terítésénél, továbbá a pénzbehajtásoknál neki segédkező, vele egy házban élő 58 éves társát, T. Ferencnét a Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrse bűnügyi őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit a bíróság a férfi esetében elrendelt. Az ugyancsak uzsorabűncselekménnyel gyanúsított asszony házi őrizetben várja a folyamatban lévő büntetőeljárás további alakulását.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2022.05.24 08:22
Mi a jó párkapcsolat titka? Sokan szeretik azt hinni, hogy az lesz boldog kapcsolat évtizedeken át,...
perfekt  |  2022.05.23 07:34
A céginformációs szolgálat az ismételt közzététel lehetőségét a beszámoló benyújtását követő egy éve...
hrdoktor  |  2022.05.23 06:18
Egyre több embert érint a rövidlátás problémája, a megelőzése azonban összetettebb kérdés, mint gond...
legacykft  |  2022.05.20 15:41
  Írásom aktualitását a felgyorsult világunk gyakori jelensége adja. Rendszeresen megtapasztalom a...
hrbonbon  |  2022.05.20 12:13
Munkánk egyik fontos eleme, hogy megpróbáljuk megérteni, mire vágynak, mit szeretnének elérni az emb...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?