12 °C Budapest

Címke: pénzbehajtás (17 cikk)

Magyar Nemzet | 2014. május 23. 08:35

Családi csődgondok Magyarországon: százezrek veszélyben

Érdemi, nagyjából 10 százalékos emelkedést mutatnak az idei pénzbehajtási adatok, az év első négy hónapjában a hitelezők több mint 197 ezer alkalommal terelték követeléseiket jogi útra.

Pénzcentrum | 2013. március 11. 19:31

Csicskáztatott is a borsodi uzsorás: bilincsben a nyomor vámszedője

Újabb uzsorást lepleztek le borsodban 2013. március 7-én a Szerencsi Rendőrkapitányság Tokaji Rendőrőrsének nyomozói. A másoknak hitelt, de csirkefarhátot is extraprofitért kínáló uzsorás saját házában egy helyi férfit "csicskáztatott", aki az elvégzett munkájáért élelmet és a pincében kvártélyt kapott.

Pénzcentrum | 2012. április 18. 18:35

Autóval jársz? Így változott a szabálysértési bírságolás

Szigorodott a közlekedőket érintő szabálysértési bírságolás gyakorlata. A rendőrök nem mérlegelhetnek, fix összegű bírságot kell kiszabniuk a vétkesekre. Major Róbert rendőr alezredes szerint nem a büntetés mértéke, hanem annak elkerülhetetlensége miatt lehet remélni a közlekedésbiztonság javulását.

Magyar Nemzet | 2010. május 28. 09:02

Fizetési meghagyás: felpörög a tartozások behajtása

Június elsejétől a közjegyzők bocsátják ki a fizetési meghagyásokat, ami felgyorsíthatja a tartozások behajtását, és megfékezheti a sok körbetartozást. Az eddigi hatszázezer helyett jövőre akár egymilliónál is több fizetési meghagyást kézbesíthetnek az adósoknak.

Magyar Nemzet | 2010. január 8. 09:17

Akkor is fizetsz az eredetiségvizsgáért, ha te hoztad ki a szalonból

Az új előírások szerint a 2006 előtt forgalomba helyezett autóknál akkor is kell eredetiségvizsgát végezni a műszaki vizsga alkalmával, ha az autót az első tulajdonosa használja. A sokat szerint felesleges vizsgálat ára 17-20 ezer forint, amit a szakértők is a laikusok is pénzbehajtásnak tartanak. A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) az elektronikus adatbázis feltöltésével indokolja az előírás szükségességét.

Pénzcentrum | 2009. február 19. 14:30

Provident-ügynökök voltak a rendőrök

Pénzbehajtással is foglalkoztak a Provident ügynökeiként dolgozó baranyai rendőrök. Felettesük tudott a dologról, sőt, engedélyt is adott a zsaruknak az ügynöki munkára.

Pénzcentrum | 2008. március 17. 12:13

Pénzbehajtás, garanciával

Új követeléskezelési szolgáltatást vezetett be az Intrum Justitia, Magyarországon elsőként. Az egyedülálló megoldás garantálja, hogy a behajtási folyamatok a megfelelő eszközök használatával, a megbízó számára is átlátható és követhető módon, garantáltan határidőre teljesüljenek.

Pénzcentrum | 2007. január 3. 10:30

Vizitdíj: aki nem fizet attól behajtják?

Évi 20-30 milliárd forint körüli összeg származhat az orvosi vizitdíjakból és a kórházi ápolási napidíjakból; ezeket február 15-től kell fizetniük a betegeknek.

Pénzcentrum | 2006. november 29. 13:00

Pénzbehajtás felsőfokon - verőlegények kíméljenek!

Rendezetlen adósságod van és éjjel arról álmodsz, hogy az amerikai filmekben látottak szerint két fekete ruhás kigyúrt száz kilós férfi az éjszaka közepén betuszkol egy fekete kisteherautóba, ahol a "a nagy testvér" a szép kislányodról vagy a még meglévő ujjaidról mesél neked? Ébredj, fel! A magyar valóság egészen mást mutat, hogy mit is, annak nézünk utána a következőkben!

Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem