2019. augusztus 25. vasárnap Lajos, Patrícia

Ezekben a bankokban indult el a babaváró: így kell igényelni


Bár a rendelet hétfőtől hatályos, nem minden kereskedelmi banktól tudjuk igényelni a 10 millió forintos babaváró kölcsönt. A Bank360 összeállította az indulók listáját.

Hetekkel a start előtt jelezték a pénzintézetek, hogy készen állnak majd július elsejével az igénylések befogadására. Múlt héten megtudtuk, hogy nem lesznek sorok a bankfiókokban, hiszen a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolását csak július elsejével lehet igényelni a járási hivatalokban és kormányablakokban, az átfutási idő pedig legfeljebb 8 nap.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Mára viszont az is kiderült, hogy nem minden banknál vált elérhetővé a babaváró hitel. A Bank360 összeállítása szerint az alábbi kereskedelmi bankok kezdték meg a hitel forgalmazását, azaz ezeknél a pénzintézeteknél tudunk igényelni, amint minden szükséges dokumentum megvan és a feltételeknek eleget teszünk:

  • Sberbank - csak időpontfoglalással
  • Erste Bank
  • OTP Bank
  • Budapest Bank
  • Raiffeisen Bank
  • K&H Bank
  • Takarék Csoport

Vannak olyan pénzintézetek, amelyek várhatóan a napokban fognak előrukkolni a termékkel, például július 8-án indul a termékkel a CIB Bank és napokon belül az UniCredit Bank is a Bank360 információi szerint.

Több banknál a hét második felére van csak időpont

Kényelmesebb lehet a folyamat, ha az igényléshez bankfióki időpontot foglalunk, ám több bank is jelezte, hogy csak a hét második felére tud már adni.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A Bank360 fővárosi megfigyelése szerint egyik banknál sincsenek sorok a babaváróért, hiszen aki igényelni akar, az először a 3 éves folyamatos TB-jogviszony igazolást szerzi be a járási hivatalokban, kormányablakokban, ami legfeljebb 8 nap, plusz a postázás.

Jelenleg egyetlen olyan pénzintézet van, amelynél online igényelhető a hitel, a Gránit Bank. Itt a dokumentumok feltöltése a neten keresztül történik, a bankfiókot mindössze csak a sikeres elbírálás után, a szerződés aláírásakor kell meglátogatni.

De miért fontos, hogy melyik banknál van babaváró?

Egyáltalán nem mindegy a Bank360 szerint, hogy melyik banknál igényeljük a babaváró hitelt, hiszen a hitelbírálat banki hatáskörbe tartozik. A legnagyobb különbségek a jövedelmi elvárások között vannak. Míg van olyan pénzintézet, ahol akár minimálbér igazolásával is felvehetjük a 10 millió forintot, addig más bankoknál akár nettó 150 000 forintos is lehet az elvárt jövedelem.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

Kedvezményekkel csábítanak a bankok

Nem csak az elvárt jövedelem jelent különbséget a bankok között. Több pénzintézet kedvezményekkel, akciókkal várja a babahitelt igénylőket.

A Bank360 összesítése szerint például a Sberbank a szerződést kötő pároknak visszavonásig a hitelösszeg 0,5 százalékát jóváírja, ha három hónapon belül legalább két alkalommal 100 000 forint jóváírás történik a számlán - megfelelő az utalás és a készpénzes befizetés is. A jóváírás a negyedik hónap 15-éig vehető igénybe. 10 millió forintos hitelösszeg esetén ez 50 000 forintot jelent, ami a futamidő elején egy teljes havi törlesztőrészletnek felel meg.

Inkább személyi kölcsönt vennél fel? Keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát!

A K&H Bank 50 000 forintos jóváírást kínál azoknak az ügyfeleknek, akik 2019. július 31-ig hiánytalanul benyújtják hitelkérelmüket a bankhoz. A jóváírás a folyósítást követően történik meg a K&H-s babaváró hitel törlesztőszámlán.

A kezességvállalási díjból enged a Raiffeisen Bank, méghozzá az alábbi módon:

  • a havonta fizetendő kezességvállalási díj 50 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább 400 000 forint legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.
  • 20 százalékát írja jóvá: ha az adós a törlesztőrészletet időben kifizeti, és legalább a mindenkori minimálbér összege legfeljebb két részletben jóváírásra kerül a tárgyhónapot megelőző három hónapból legalább kettőben a Raiffeisennél vezetett bankszámlán.

A Gránit Bank szintén átvállalja az első három hónap kezességvállalási díját - ez 10 millió forintos hitelösszegnél 12 500 forintot jelent.

NEM SZABAD TOVÁBB VÁRNI A LAKÁSVÁSÁRLÁSSAL!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor jobb, ha tudod, hogy lakáspiaci elemzők szerint az árak emelkedése lassul, és a finanszírozási költségek is rekord alacsony szinten vannak, de már nem biztos, hogy sokáig így is marad. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 20 millió forintot, 20 éves futamidő mellett már 2,71 százalékos THM-el, és havi 107 743 forintos törlesztővel fel lehet venni az Ersténél De nem sokkal maradnak el ettől a további bankok ajánlatai sem: a K&H Banknál például 107 546 forintos törlesztőt ígér a 2,81 százalékos THM; míg az OTP Banknál szintén alacsony, 2,97 százalékos THM is alacsony, 108 811 forintos törlesztőt jelent. Érdemes még megnézni a Raiffeisen, a Budapest Bank és a többi magyar hitelintézet konstrukcióját, különböző hiteösszegek és futamidők mellett is - ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

Aldi

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.22-08.28
Országos

Lidl

08.22-08.28
Országos

Spar

08.22-08.28
Országos

Tesco

08.22-08.28
Országos

Auchan

08.15-08.28
Országos

Lidl

Iskolakezdés
08.01-09.14
Országos

Aldi

Iskolakezdés
07.25-09.07
Országos