A koronavírus az állatkertet is lehúzta: már most 100 milliós a kár

A koronavírus az állatkertet is lehúzta: már most 100 milliós a kár

2020. április 16. 10:15

Már most 100 milliós veszteséggel számolhat az állatkert a koronavírus-járvány miatt. Vajon meddig rúghat a számla a látogatási korlátozások alatt?

Állatainkról továbbra is a legmagasabb színvonalon gondoskodunk, és arra törekszünk, hogy - a látogatók elmaradásán kívül - semmit ne érzékeljenek ebből a rendkívüli helyzetből - válaszolta a Népszava kérdésére Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A fővárosi állatkert még gondolatban sem készül olyasmire, mint a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatos szélsőséges költségcsökkentések tervei. Az említett tervek a német állatkertekben sem tekinthetők általánosnak: sem a szakmai csatornákon keresztül, sem a hírekben nem látjuk azt, hogy a 71 akkreditált németországi állatkertben ez jellemző intézkedés lenne, a Neumünsteri Állatparkkal kapcsolatban hallottunk csak ilyen híreket - tette hozzá Hanga Zoltán, aki ugyanakkor nem tagadja, hogy a fővárosi állatkert is komoly veszteségeket kénytelen elkönyvelni.

A kieső működési bevételekről pontos összesítést várhatóan a látogatási korlátozások megszűnte után lesz érdemes készíteni, de durva becsléssel azt mondhatjuk, hogy a százmillió forintos bevételkiesést már biztosan meghaladtuk - jelentette ki az állatkert szóvivője.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. április 17. szombat
Rudolf
15. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Április 17.
Cirkuszok világnapja
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?