26 °C Budapest
Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Pénzcentrum
2016. május 30. 17:36

Vasárnap este ért véget a Farm, ahol az utolsó két "párbajozó" közül vesztesként kikerülő Gergő teljesen elkeseredett volt. Ennek oka, hogy jelentős tartozása van, amit nem tud kifizetni, így nem kizárt, hogy a műsorból egyenesen az utcára kerül. Hogyan hajtják be a valósághős adósságait?

Vasárnap este ért véget az RTl Klub Farm című műsora, ahol a végjátékban két versenyző között dönthettek az SMS-szavazatok. Ezúttal a nézők Gábornak kedveztek, így a vesztes játékos, Gergő igen elkeseredett volt, és azt is elárulta, hogy miért:

Nincs otthonom, nincs hová hazamennem. Brigihez remélem, hogy mehetek. Egyébként meg nem tudom mi lesz, gondolom az adósok börtönébe kerülök. Vagy a fene tudja

 - mondta Farm Gergő a műsor után.

Ez alapján arra következtethetünk, hogy adósságai lehetnek az RTL sztárjának, amit nincs miből törlesztenie, ráadásul saját ingatlanja sincsen. Abban viszont valószínűleg téved, ha arra gondol, hogy egyből az adósok börtönébe kerül.

Hogyan hajthatják be az adósságát?

Az adósságok behajtása először jellemzően a követeléskezelőkhöz kerül, akik megkeresik az adóst, és az esetek jelentős részében egyedi törlesztési megoldást ajánlanak. Ha az ügyfél nem reagál, akkor a követeléskezelő fizetési meghagyást kér a bíróságról, amit ha megadnak, akkor már a tartozás behajtható, vagyis jogi úton is követelhető lesz.

Innen két út lehetséges:

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

  • Az egyik, hogy a követeléskezelőnél marad az ügy és megállapodnak az adóssal, hogyan fogja visszafizetni a tartozást.
  • A másik, hogy átadják az ügyet egy bírósági végrehajtónak, aki különböző módszerekkel megpróbálja behajtani a tartozást.

Ha ez utóbbi történik, akkor a behajtónak lehetősége van inkasszót tenni a bankszámlára, amely által belátható időn belül rendezik a tartozást. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor számba veszik az ingóságokat és az ingatlanokat és ezek értékesítésével próbálják kiegyenlíteni az adósságot.

Ebben az esetben jöhetnek szóba a kilakoltatások, azonban az esetek túlnyomó többségében idáig már nem jut el az ügy. Az alapján, hogy Gergőnek nincs sajt otthona, arra a következtetésre juthatunk, hogy nemcsak jövedelme nincs, hanem már a behajtás utolsó szakaszába ért az ügye. Ebben az esetben viszont joggal tarthat Gergő, azonban nem az adósok börtönétől, hanem a hajléktalanságtól kell elsősorban félnie.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 28. 17:38
A negyvenes éveiben lévő kameramant többek között két gyermeke is gyászolja.
Holdblog  |  2022. június 28. 17:08
Előző két videómban arról volt szó, hogy eresztenek le a hitek, pukkannak ki a buborékok, zuhan...
MNB Intézet  |  2022. június 28. 10:22
Despite a broad consensus on phasing out fossil fuels, some people still hesitate about the actual e...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 29. szerda
Péter, Pál
26. hét
Június 29.
Nemzetközi Duna-nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?