Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Kész, vége! Börtönbe kerülhet az RTL sztárja

Pénzcentrum
2016. május 30. 17:36

Vasárnap este ért véget a Farm, ahol az utolsó két "párbajozó" közül vesztesként kikerülő Gergő teljesen elkeseredett volt. Ennek oka, hogy jelentős tartozása van, amit nem tud kifizetni, így nem kizárt, hogy a műsorból egyenesen az utcára kerül. Hogyan hajtják be a valósághős adósságait?

Vasárnap este ért véget az RTl Klub Farm című műsora, ahol a végjátékban két versenyző között dönthettek az SMS-szavazatok. Ezúttal a nézők Gábornak kedveztek, így a vesztes játékos, Gergő igen elkeseredett volt, és azt is elárulta, hogy miért:

Nincs otthonom, nincs hová hazamennem. Brigihez remélem, hogy mehetek. Egyébként meg nem tudom mi lesz, gondolom az adósok börtönébe kerülök. Vagy a fene tudja

 - mondta Farm Gergő a műsor után.

Ez alapján arra következtethetünk, hogy adósságai lehetnek az RTL sztárjának, amit nincs miből törlesztenie, ráadásul saját ingatlanja sincsen. Abban viszont valószínűleg téved, ha arra gondol, hogy egyből az adósok börtönébe kerül.

Hogyan hajthatják be az adósságát?

Az adósságok behajtása először jellemzően a követeléskezelőkhöz kerül, akik megkeresik az adóst, és az esetek jelentős részében egyedi törlesztési megoldást ajánlanak. Ha az ügyfél nem reagál, akkor a követeléskezelő fizetési meghagyást kér a bíróságról, amit ha megadnak, akkor már a tartozás behajtható, vagyis jogi úton is követelhető lesz.

Innen két út lehetséges:

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

  • Az egyik, hogy a követeléskezelőnél marad az ügy és megállapodnak az adóssal, hogyan fogja visszafizetni a tartozást.
  • A másik, hogy átadják az ügyet egy bírósági végrehajtónak, aki különböző módszerekkel megpróbálja behajtani a tartozást.

Ha ez utóbbi történik, akkor a behajtónak lehetősége van inkasszót tenni a bankszámlára, amely által belátható időn belül rendezik a tartozást. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor számba veszik az ingóságokat és az ingatlanokat és ezek értékesítésével próbálják kiegyenlíteni az adósságot.

Ebben az esetben jöhetnek szóba a kilakoltatások, azonban az esetek túlnyomó többségében idáig már nem jut el az ügy. Az alapján, hogy Gergőnek nincs sajt otthona, arra a következtetésre juthatunk, hogy nemcsak jövedelme nincs, hanem már a behajtás utolsó szakaszába ért az ügye. Ebben az esetben viszont joggal tarthat Gergő, azonban nem az adósok börtönétől, hanem a hajléktalanságtól kell elsősorban félnie.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. augusztus 18. 15:22
 Az Arany Blende minden évben a legjobb filmelzetest keresi. Idén 46 tavaly bemutatott magyar filmhe...
Holdblog  |  2022. augusztus 18. 06:05
Korábban a HOLDBLOG-on már írtunk róla, hogy az orosz-ukrán konfliktus után Kína és Tajvan viszonyár...
Buxelliott  |  2022. augusztus 17. 10:45
Elérkezett az id, amikor helye és lehetsége is van a longnak. Megjelent a charton egy sokak által is...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 17. 09:31
Kicsi az esélye, hogy jelents pénzügyi felfordulás indul el Kínában a mostani jelzáloghitelpiaci pro...
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?