11 °C Budapest

Új bankkártyás átverés: egy telefonnal indul - az 5.hét hírei

2015. február 1. 18:25

A legújabb bankkártyás átverés egy egyszerű telefonhívással indul. A héten az is kiderült, óriási bírság jár sok lakás- illetve háztulajdonosra, ha nem tesz eleget egyes kötelességeinek. Emellett beszámoltunk arról is, húsz év után bezárt a legelső mekik egyike. A hét hírei, heti összefoglalónk következik. A cikkek elolvasásához kattints a címekre.

Ártatlan telefonnal indul a legújabb bankkártyás átverés
Érdekes bankkártyás lehúzás terjed Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban: a trükk banálisnak tűnik, és bár Magyarországon egyelőre nem fenyeget, szakértők szerint könnyen lehet, hogy hamarosan a hazai bankok ügyfelei is találkoznak majd hasonlóval.

Újabb komoly bírság vár a lakástulajdonosokra
Itt az ideje elővenni a hólapátokat, csúszásmentesítő anyagokat, a járdákat ugyanis nekünk, ingatlantulajdonosoknak kell takarítani. Ha ezt elhanyagoljuk, akár milliós kártérítési pert is a nyakunkba varrhatnak. A közterület felügyelők már megkezdték az ellenőrzéseket.

Húsz év után bezárt az egyik budapesti McDonald's

Újabb "áldozata" van a józsefvárosi piac felszámolásának: húsz év után bezárt az egyik közeli McDonald's.

Veszélyes gyógyszerek Magyarországon: ezektől óvakodj

Már hivatalosan is influenzajárvány van Magyarországon. Egyre több a megbetegedés, és sok kórházban látogatási tilalom van. Még mindig érdemes lehet oltatni, egy vakcina ára körülbelül annyi, mint két csomag, az influenza tüneteit enyhítő forróitalpor.

Kiderült, mikor lesz idén a Torkos Csütörtök

Tíz éves a Torkos Csütörtök: idén február 19-én (csütörtökön) mehet étterembe az, aki féláron szeretne ebédelni, vacsorázni.

Elképesztő, milyen mocsok van Győzikéék lakásában + videó

Gáspár Zsolti videón mutatja, mit művelt egykori albérlőjük zuglói lakásukban. Bár a látvány egyértelműen lehangoló, viszont a szerződés, az szerződés.

Tényleg ezért jön hozzánk ennyi norvég? Egy csomó pénzt hagynak itt
Észak-Európából átlagosan heti 70 közvetlen légi járattal érhető el Budapest. Nem véletlenül, sokan jönnek hozzánk - például fogorvoshoz.

Hazudj, ahol tudsz - ezt tanítják a munkaügyi hivatalban

Elképesztő tapasztalatairól számolt be a Pénzcentrumnak egy fiatal diplomás álláskereső, aki a tavalyi évben veszítette el az állását, és még most is munkát keres. A praktikus tanácsok mellett felháborító tippeket is kapott az adófizetők pénzéből dolgozó munkaügyi szakemberektől.

Figyelem, átverés! Támadják a magyar bank ügyfeleit
Adathalász levelekkel támadják az MKB Bank ügyfeleit - értesült a Pénzcentrum. A bank megerősítette, hogy észlelte a kísérletet, percekkel a támadás kezdete után.

Ezt lépi az IKEA a vasárnapi zárva tartás ellen

Meghosszabbítja nyitva tartását az IKEA két magyarországi bútoráruháza. Az áruházak jelenleg reggel 9-től este 9-ig vannak nyitva, a hét minden napján - egyelőre nem tudni pontosan, hogy működik majd a meghosszabbított nyitva tartás.

Celebper: Kováts Vera, Biga és Pataky együtt pereli a bankokat
A forintosítás és a devizahiteles elszámolás néhány hónapon belül megkönnyítheti a devizaadósok terheit. Ennek ellenére több magyar sztár úgy gondolta, hogy perre megy a bankja ellen, mivel méltatlannak találták az adósságuk fizetését. Szakértő segítségével néztük meg, hogy mennyi esélye lehet a bíróság előtt Pataky Attilának, vagy az X-Faktor legújabb nyertesének, Kováts Vera családjának.

Igénytelen hirdetés: így inkább ne áruld a lakásod! + fotók

Rengeteg az igénytelen, inkább vevőtaszító, mint csalogató ingatlanhirdetés az interneten. Vannak azonban üdítő példák is, amelyektől érdemes tanulni. A Pénzcentrum ezúttal egy pocsék és egy remek hirdetést hasonlított össze.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Cafetéria 2015: mire készüljenek idén a munkavállalók?
Komoly átalakulással indult az év a béren kívüli juttatásoknál. Éppen ezért a Pénzcentrum jövő héten tematikus cikkek segítségével kívánja eligazítani a munkavállalókat. Mivel szakértők szerint a SZÉP kártya lehet a nagy nyertese az idei változásoknak, így a fókuszban is ez a cafetéria-elem lesz Magyarország legolvasottabb lakossági pénzügyi portálján.

Különös figyelmeztetés a bank ajtaján: éjszaka tették ki

Bankot fenyegetett egy férfi Debrecenben. Nem volt szégyellős, konkrétan a bankfiók ajtajára ragasztotta üzenetét.

Támadja a Tesco a Lidl-t és az Aldit: jön a boltok háborúja?

A briteknél egyértelműen a diszkontokat, azaz a Lidl-t és az Aldit támadja a Tesco: nálunk egyelőre nincsenek ilyen konkrét tervek az áruházlánctól - pedig a hipermarketekben egyre kevesebbet vásárolunk.

Foggyilkos ételek: így tudsz tízezreket spórolni a fogorvoson

Akár több százezer forintos költségektől is megkímélhetjük magunkat életünk során, ha vigyázunk a fogainkra. A rendszeres fogmosás mellett az is segít, ha a lehető legkevesebbet fogyasztunk például savanyú gumicukrot, vagy nem rágcsálunk citromgerezdeket. Egy orvos szakértő tanácsai a fogainkra veszélyes hatású ételekről.

Nincs szükségük ezekre a magyar családoknak januárban

Kevésbé szorulunk anyagi segítségre az év első hónapjaiban. Legalábbis így tűnik az alapán, hogy általánosságban csökken ilyenkor a gyorskölcsönöket igénylők és a zálogházba betérők száma. A szakemberek nem is nagyon számítottak másra, évek óta inkább a karácsonyi időszak az egyik legforgalmasabb.

Aljas módszerrel kaszálnak a nyugdíjasok vámszedői

Egy éve vezették be azt a módosítást, mely szerint a termékbemutatókat be kell jelenteni a rendezvény előtt 15 nappal. Ennek ellenére a várt eredmények nem érkeztek meg, sőt, az árubemutatókra továbbra is valótlan ígéretekkel, méregdrága, használhatatlannak bizonyuló cikkekkel csábítják főleg a nyugdíjasokat.

Ma forintosítják a devizahiteleket: mennyit nyertek eddig az adósok?

Február elsején ismét fontos fordulónaphoz érkezett a devizahitelesek megmentése, ugyanis ettől a naptól hatályos a bankok tisztességtelen elvonásainak elszámolása, megtörténik a forintosítás, ráadásul a fair bank törvény is ezen a napon lép életbe. A változásoknak köszönhetően már most is kevesebbet kell fizetnie a devizahiteleseknek, de vajon mennyivel?

Ekkora bírság jár a veszélyes élelmiszerek árusainak

Pár nappal ezelőtt bejelentést tettünk az élelmiszer-biztonsági hivatalnál, mert gyanús eredetű áruba botlottunk az egyik budapesti aluljáróban. A hivatal ezután intézkedni kezdett, és meg is állapította, hogy az ott árult gyümölcs kétes eredetű. Bírság járt az alkalmi kofáknak. 

 

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
KonyhaKontrolling  |  2024. április 19. 07:44
A mostani, 18-20%-ot fizető PMÁP sorozatok kiemelkedően jó hozammal kecsegtetnek, de természetesen e...
Bankmonitor  |  2024. április 19. 07:25
A Babaváró kölcsön maximális összegét 10 millióról 11 millió forintra emelték 2024-ben. De mekkora p...
Holdblog  |  2024. április 19. 06:01
A következő órákban a manipulálhatatlan programkód negyedszerre is végrehajtja a Bitcoin négyévente...
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm