Újabb magyar sztárnak jár visszatérítés a devizahitele miatt

Pénzcentrum
2014. július 8. 17:05

Kökény Attila, a Megasztár csillaga sem tudta kifizetni duplájára növekedett törlesztőrészletét, ugyanakkor a mostani törvénynek köszönhetően több millió forint is visszajárhat neki. Ez várhatóan a törlesztőrészletek csökkenésével fog járni, mivel még élő szerződésről van szó, vagyis nem készpénzben kapja meg a zenész a visszatérítést.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Kökény Attila sem tudta fizetni a majdnem duplájára emelkedett, 20 milliós svájci frankos hitelét, amit a 18. kerületi családi házára vett fel hat évvel ezelőtt. Könnyítést kért a bankjától, így két évig csak a hitelének felét kellett fizetnie. Cserébe 30 helyett 32 évig kell nyögnie a részleteket - írja a Blikk.

Kattints!Még több pénz járhat a devizahiteleseknek, mint gondolták

Amikor hat évvel ezelőtt felvettem a hitelt, 98 ezer forintot kellett fizetnem havonta. Már közel 200 ezret törlesztek. Felőrli az embert lelkileg, hogy jóformán csak azért dolgozik, hogy fizesse a hitelt - kesergett az énekes. Örülök a törvénynek - tette hozzá.

Kattints! 10+1 fontos kérdés és válasz a devizahiteles csomagról

Mennyi visszatérítésre számíthat Kökény?

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Pénzcentrum.hu számításai szerint a 35 millió forintos felvett hitelösszeg miatt igen magas visszatérítésre számíthat a zenész, ráadásul az eredeti törlesztőrészlet is kétszerese volt az átlagosnak. Az sem elhanyagolható tény, hogy a havi fizetendő összeg több, mint kétszeresére növekedett időközben, vagyis valószínűleg a kamatemelés mértéke is meghaladta az átlagos értéket. Ezek alapján a zenész több millió forint visszatérítésre lehet jogosult.

 

NEKED AJÁNLJUK
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?