14 °C Budapest

Nagy bajban az ismert magyar zenész: mindenét elbukhatja

Pénzcentrum
2014. március 30. 13:00

Továbbra is súlyos pénzügyi gondokkal küzd Gerendás Péter. Az ismert előadóművész cége ellen már végrehajtást is indított az adóhatóság, számláját pedig inkasszózzák. Beltagként saját vagyonával felel mindenért.

Gerendás Péter még mindig anyagi nehézségekkel küzd. A Liszt Ferenc-díjas zeneszerző cége, a G.P. Music Bt. végrehajtási eljárás alatt áll. Komoly aggodalomra adhat okot, hogy az előadóművész mint beltag szerepel a vállalkozásbab, így saját vagyonával is felel minden veszteségért vagy kárért. A 20 éve működő cég többek között hangfelvétel-készítéssel, könyvkiadással, hirdetéssel és filmgyártással foglalkozik - írja a Blikk.


Már egy évvel ezelőtt is adótartozási gondjai voltak a zeneszerzőnek. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) háromhavonta inkasszózza a számláját, mivel a bt. költségeit fizetnie kell akkor is, ha éppen nincsen bevétele. Ennek ellenére Gerendás Péter azt nyilatkozta, hogy nem tud arról, hogy szerepelne az adóhatóság végrehajtási listáján.

Az interneten elérhető cégnyilvántartás szerint cége 2012-es bevétele mindössze 6,04 millió forint volt. Úgy néz ki, ebből nem tudja a művész fedezni tetemes kiadásait. Elmondása szerint időnként jön egy-egy 20 ezres parkolási bírság, valamint fizetni kell többek között a 71 ezres garázsszámlát, a 30 ezres villanyszámlát és a 40 ezres építményadót is. Ezen felül ott van még az ötödik éve fizetett frankhitel a kocsira, melyből még egy év hátravan.

Szenvednek a devizahitelesek: itt a megoldás - KATTINTS!

Nagyon sok családnak jelent hatalmas terhet a devizahitelek megnövekedett törlesztőrészleteinek fizetése. Ráadásul minden jel arra mutat, hogy a svájci frank árfolyama tartósan magas lesz, és a 250 forintos szint felett stabilizálódik. A devizahitelesek szempontjából ez tartós többletteherrel járhat. Sok pénzt spórolhatunk meg, ha belépünk az árfolyamgátba, úgy tűnik, mintha a jegybank is ezt akarná.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 15. 19:20